Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından “6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerine Genel Bakış ve Deprem Sonrası Faaliyetler Çalıştayı”, Hamidiye Tabyaları’nda düzenlendi. Düzenlenen çalıştaya Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Genel Sekreter V. Oğuz Ünal ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tolga Bekler’in yanı sıra akademisyenler, öğrenciler ve Çanakkale protokolü de katılım sağladı.
Çalıştay, Mühendislik Fakültesi Öğr.Üyesi Prof.Dr. Süha Özden’in yaptığı açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasından sonra İletişim Fakültesi Öğr. Üyesi Doç.Dr.Hicran Özlem Ilgın tarafından “Çanakkale’den Hatay’a Uzanan Eller” adlı sunum yapıldı ve deprem bölgesinde gerçekleşen projelerin tanıtım filmleri izlendi.
Çalıştayda sırayla; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde görev yapan İnşaat Mühendisleri Yusuf Ercan Kaya ve Gürdal Kokucu tarafından “Deprem Bölgesi Hasar Tespit Çalışmaları” ile ilgili bilgiler aktardı. İbrahim Tarı tarafından ise “Türkiye’de AFAD Faaliyetleri” adlı sunum gerçekleştirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: