"Haploid Tohum Oluşumunu Artırma Yöntemi" başlıklı bu patent, ÇOMÜ'nün araştırma politikasına önemli bir katkı olarak öne çıkmakta. Patent başvurusu, ÇOMÜ Rektörlüğü adına Prof. Dr. Fatih Kahrıman ve Gülizar Pınar tarafından yapılmıştır. Buluş, haploid tohum oluşumunu artırmayı hedefleyen yenilikçi bir yöntem sunarak tarım ve bitki ıslahı alanlarına önemli katkılar sağlaması beklenmekte.
Buluşun araştırma ve geliştirme sürecindeki temel hedefleri, ÇOMÜ’nün bilimsel araştırma politikalarıyla uyumlu bir şekilde ülkemizin tarımsal yenilik kapasitesini artırmak ve sektöre doğrudan katkı sağlamakta.
Bu patent, ÇOMÜ’nün araştırma ekosistemindeki başarılarının bir yansıması olup, üniversitenin bilimsel çalışmalarda öncü rol üstlendiğini bir kez daha gösteriyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: