En “Bebek Dostu Hastane”

KALEM Farkıyla...

En “Bebek Dostu Hastane”

En “Bebek Dostu Hastane”

1992’de bebek dostu hastane unvanını alan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Hastanesi, yapılan denetimler sonucu yeniden aynı unvanı almaya hak kazandı.

Modern binası ve yenilenen tıbbi cihazları ile “Bebek Dostu Hastane”si olarak geçen yıl değerlendirme geçiren Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı Değerlendirme ekibi tarafından yapılan denetimler sonrasında yeniden aynı unvanı almayı başardı. Sağlık Bakanlığı Değerlendirme ekibi “Bebek Dostu Hastane” değerlendirmeleri kapsamında, Doğumhane, Çocuk ve Kadın Doğum Polikliniği, Yeni Doğan Ünitesi, Bebek Emzirme Odası, Gebe Okulu ve anne oteli gibi bölümleri ziyaret ederek kriterlere uygunluğunu değerlendirildi.Hedeflerinin “Anne Dostu Hastane” unvanı almak olduğunu ifade eden Başhekim Op. Dr. Ufuk Tali; “Bebek Dostu Hastane değerlendirmesinden almış olduğumuz başarıyı bir üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz Suda doğum ünitesi oluşturmak ve “Anne Dostu Hastane” unvanı almak. Bebek Dostu unvanının alınmasında gayret ve özveriyle çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” dedi.

Düşünceleriniz...

Arşiv

Takipte Kalın

Çanakkale'nin En Popüler Yerel Gazetesi Kalem, IOS & Android'de...

Kalem gazetesi artık IOS & Android cihazlarınızda. İndirin, seçkin yazarlardan etkin yorumlar, gündem yaratan haberler artık parmaklarınızın ucuna gelsin.

Uygulamayı ücretsiz indirebilir, bir hafta boyunca ücretsiz kullanabilirsiniz. Deneme süresinin sonunda satın alma seçeneklerimizi kullanarak gazeteye sahip olmaya devam edebilirsiniz.

ÜST