İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan paylaşımda, “Kırmızı bültenle aradığımız 5 suçluyu daha ülkemize getirdik. Bizden kaçamayacaklar. Bu kabine dönemimizde 369 suçlunun ülkemize iadesini sağladık” denildi.
Uluslararası düzeyde kırmızı bültenle aranan şahıslar arasında:
A.A.Y., "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından, A.D., "Adam öldürme, tasarlayarak öldürmeye teşebbüs, hükümlü veya tutuklunun kaçması, hakaret, yaralama, ruhsatsız ateşli silah ve mermi bulundurma veya taşıma, silahla tehdit" suçlarından, O.Ç., "Görevi yaptırmamak için direnme" suçundan aranıyordu.
Ayrıca, ulusal seviyede aranan:
İ.K., "Yangın, su baskını, tahrip, batırma, bombalama ya da nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme" suçundan, G.Y., "FETÖ terör örgütüne üye olma" suçundan aranıyordu.
Şahısların Gürcistan’da yakalanarak Türkiye’ye getirildiği, adli işlemlerinin başlatıldığı bildirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: