Kornişon salatalıklar görücüye çıktı

KALEM Farkıyla...

Kornişon salatalıklar görücüye çıktı

Kornişon salatalıklar görücüye çıktı

Turşu mevsimi başladı. Pazarda da kornişon salatalıklar tezgahlardaki yerini aldı.

Kışın sofraların vazgeçilmezleri arasında bulunan turşuların kurulması mevsimi geldi. Kornişonlar da tezgahtaki yerini aldı. Kilosu 5 TL’den başlayan ve büyüklük sırasına göre numaralandırılan kornişonlara Çanakkaleliler de büyük ilgi gösteriyor. Çanakkalelilerin en çok 2 numara büyüklüğündeki kornişonları aldığını belirten Selahattin Topaloğlu, “Bu hafta kornişonlarımız satılmaya başladı. Bu aylar turşu kurma zamanı. 1, 2, 3 diye büyüklüğüne göre değişiyor fiyatları. Kornişonların sert olmasına dikkat etmeleri gerekiyor. Koyu yeşil olması da önemli” dedi.

Kornişon turşu yaparken ise şunlara dikkat etmek gerekiyor. Turşu kurarken iri salamura tuz, içme suyu ve iyi kalite sirke kullanıyoruz. Eğer sirkenin kaliteli olduğundan emin değilseniz sirkeyi biraz kaynatıp, keskin hale getirebilirsiniz. Çeşme suyu turşu yaparken tercih edilmese de kullanmak isterseniz kaynayıp soğumuş olarak ekleyebilirsiniz. Turşu kurmak için plastik yerine cam kavanozlar tercih edilmeli. Ölçü verecek olursak 1 kg’lık cam kavanozlar açıldığında buzdolabında rahat saklandığından bozulma riskini en aza indiriyor. Turşuya daha da lezzet katması için kurarken sarımsak, maydanoz, dereotu, hardal tohumu, defneyaprağı, kereviz sapı, kişniş tohumu gibi malzemeler ekliyoruz. Nohut eklediğimizde de mayalanmayı hızlandırıyor.

Düşünceleriniz...

Arşiv

Takipte Kalın

Çanakkale'nin En Popüler Yerel Gazetesi Kalem, IOS & Android'de...

Kalem gazetesi artık IOS & Android cihazlarınızda. İndirin, seçkin yazarlardan etkin yorumlar, gündem yaratan haberler artık parmaklarınızın ucuna gelsin.

Uygulamayı ücretsiz indirebilir, bir hafta boyunca ücretsiz kullanabilirsiniz. Deneme süresinin sonunda satın alma seçeneklerimizi kullanarak gazeteye sahip olmaya devam edebilirsiniz.

ÜST