Çanakkale’de 15 Aralık Cuma günü sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden Çanakkale Valiliği tarafından uyarı yapıldı.
Çanakkale Valiliği tarafından yapılan uyarıda, “Çanakkale genelinde yarın (15.12.2023 Cuma) sabah saatlerinden itibaren kuvvetli (30-60 kg/m2), Ayvacık ilçesinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kh/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 16.122023 Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren sıcaklıkların belirgin bir şekilde düşmesi ile birlikte yağışların il genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde, Çanakkale’nin iç kesimlerinde ise (Çan, Yenice, Biga ve Bayramiç) yer yer orta kuvvette kar şeklinde görülmesi, yağışların Cumartesi gece saatlerine kadar etkili olması tahmin ediliyor” ifadeleri yer aldı.
Valilik tarafından yapılan bilgilendirmede kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağına değinilirken; ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulunuldu.
Yorumlar
Kalan Karakter: