Lapseki Belediyesi, çevre bilincini genç nesillere aşılamak ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek amacıyla dev bir kampanya başlattı. "Okulun İçin Topla, Doğa İçin Kazan" sloganıyla hayata geçirilen "Okullar Arası Geri Dönüşüm Yarışması", ilköğretim ve lise düzeyindeki öğrencileri hem doğayı korumaya hem de okullarına spor malzemesi kazandırmaya davet ediyor.
Yarışma 15 Nisan’da Başlıyor
Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk’ün öncülüğünde düzenlenen yarışma, 15 Nisan 2026 tarihinde başlayacak ve 15 Mayıs 2026 tarihine kadar bir ay boyunca devam edecek. Yarışma süresince Lapseki genelindeki tüm ilköğretim ve liseler, en fazla atık kağıt ve plastik toplamak için kıyasıya bir mücadele verecek. Toplanan atıklar sayesinde tonlarca kağıt ve plastik geri dönüşüme kazandırılarak doğanın kirlenmesinin önüne geçilecek.
Başarılı Okullara Spor Malzemesi Desteği
Lapseki Belediyesi, çevre dostu bu harekete katılan öğrencilerin motivasyonunu artırmak için ödül listesini de paylaştı. Yarışma sonunda en çok atık toplayan ilk üç okul, öğrencilerin beden eğitimi derslerinde ve okul aktivitelerinde kullanabileceği çeşitli spor malzemeleriyle ödüllendirilecek.
Ödül dağılımı şu şekilde belirlendi:
1. olan okula: 5 Futbol, 5 Voleybol ve 5 Basketbol topu,
2. olan okula: 3 Futbol, 3 Voleybol ve 3 Basketbol topu,
3. olan okula: 2 Futbol, 2 Voleybol ve 2 Basketbol topu hediye edilecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: