Sonbaharın habercisi kestane, Çanakkale Cuma Pazarı’nda tezgahtaki yerini aldı. Mevsimin ilk ürünü olan Bursa aşı kestanesi, bu hafta pazarda kilogramı 400 TL’den satışa sunuldu.
Soğuyan havalarla birlikte vatandaşlar kestane tezgâhlarına yönelirken, üreticiler de sezonun ilk haftasında satışlardan memnun olduklarını belirtti.
Çanakkale’de her yıl Ekim ayıyla birlikte başlayan kestane sezonu, bu yıl biraz geç geldi. Pazarcı esnafı, ilk ürünlerin Bursa’dan geldiğini ve önümüzdeki haftalarda yerli üretimlerin de tezgâhlara ineceğini söylüyor.
Bir pazarcı, “Bursa aşı kestanesi her zaman rağbet görür. İlk ürünler az geldiği için fiyat yüksek ama önümüzdeki haftalarda yerli kestanelerle birlikte düşmesini bekliyoruz” dedi.
Fiyatlar Düşecek mi?
Pazarcıların öngörüsüne göre, yerli üretimlerin pazara ulaşmasıyla fiyatlarda önümüzdeki haftalarda düşüş yaşanabilir. Şu an sadece Bursa aşı kestanesinin satışta olduğunu belirten esnaflar, Kasım başından itibaren 250–300 TL seviyelerine gerileme bekliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: