İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenen buluşmada konuşan Başkan Ergin, fiziki koşulları geliştirerek "geleceğin Mahalleevlerini" yaratmayı hedeflediklerini belirtti. Ergin, “Marka değerini artıracak, yeni satış alanları yaratacak, daha geniş bir vizyonla, yenilikçi bir anlayışı hep birlikte getireceğiz. Bunu da yine Ayvalıklı kadınlarla birlikte başaracağız. Hepsine teşekkür ediyorum. Özel bir teşekkür de eşim Canan Ergin’e, projeye verdiği destekler için” dedi.
Kadınların toplumda eşit koşullarda yer alması için daha fazla adım atılması gerektiğini vurgulayan Ergin, Mahalleevleri’nin bu hedef doğrultusunda önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. Ergin, “Geçtiğimiz dönemin başında hayata geçirdiğimiz Mahalleevleri beni en çok mutlu eden projelerin başında geliyor” diye konuştu.
Ayvalık’ta şu anda 7 Mahalleevinde cam boyama, sepet örme, takı tasarımı, seramik, deri ve keçe gibi alanlarda toplam 18 aktif kurs veriliyor. Kadınların ürettikleri ürünleri satabildikleri 4 ayrı satış ofisi bulunduğunu belirten Ergin, “Gümrük önü son satış noktamız oldu. Bunun yanı sıra yaz aylarında Sarımsaklı’da, yıl boyunca ise Ayvalık At Arabacılar Meydanı ve Cunda’da satış alanlarımız mevcut” dedi.
Mahalleevleri çatısı altında sadece üretim değil, eğitim çalışmaları da yürütülüyor. Yabancı dil, müzik ve resim gibi kurslarla öğrenciler için eğitim olanakları sağlanırken, çeşitli sosyal sorumluluk projeleri de hayata geçiriliyor.
HABER MERKEZİ