Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Kepez’in yıllardır yaşadığı su sorunuyla ilgili kamuoyuna kapsamlı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Atikhisar Barajı’ndan Kepez’e su verilmemesinin teknik ya da bilimsel değil, tamamen siyasi bir karar olduğunu vurgulayan Arslan, yaşanan süreci tüm ayrıntılarıyla anlattı. Yapılan açıklamada, Kepez’in mevcut ve gelecekteki su ihtiyacının neden baraj suyuyla karşılanması gerektiği net ifadelerle ortaya konuldu.
“Kepez, Baraj Suyunu Hak Ediyor”
Başkan Arslan, 2021 yılından bu yana Atikhisar Barajı’ndan su alınabilmesi için ilgili kurumlarla defalarca görüşme yaptıklarını belirterek, her toplantıda Kepez’in artan nüfusu ve gelişen yapısının belgelerle anlatıldığını söyledi.
Kepez’in artık sadece bir belde değil; devlet hastanesi, Sahil Güvenlik birimleri, Çanakkale Limanı, SGK, İl Göç İdaresi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi gibi birçok kritik kamu kurumuna ev sahipliği yapan büyük bir yerleşim alanı olduğuna dikkat çeken Arslan, “Bu tabloya rağmen Kepez’e barajdan su verilmiyor. Oysa Kepez, baraj suyunu hem nüfus hem de altyapı açısından fazlasıyla hak ediyor” dedi.
“Yanıt Hep Aynı Oldu: Artezyen Kuyuları”
Başkan Arslan’ın açıklamasında en çok dikkat çeken noktalardan biri, görüşmelerden alınan yanıtlar oldu. Arslan, her seferinde kendilerine “Barajdan Kepez’e su veremeyiz, ihtiyacınızı artezyen kuyularla karşılayın” denildiğini belirterek, bu yaklaşımın bilimsel ve teknik hiçbir gerekçeye dayanmadığını ifade etti.
Kararın tamamen siyasi olduğunu savunan Arslan, bazı AKP’li yetkililerin Kepez’in barajdan su almasını bilinçli bir şekilde engellediğini iddia etti. Hatta randevu almalarının dahi zorlaştırıldığını, görüşmelerin önüne set çekildiğini söyledi.
Artezyen Kuyularıyla Verilen Mücadele
Atikhisar Barajı’ndan su alınamaması üzerine Kepez Belediyesi’nin kendi imkânlarıyla çözüm üretmek zorunda kaldığını belirten Arslan, göreve geldiklerinde yalnızca 6 olan artezyen kuyusu sayısını 38’e çıkardıklarını açıkladı. Bunun yanı sıra Kepez’e ilk kez bir arıtma tesisi kazandırıldığını da hatırlattı.
Bu yatırımların ciddi bir maliyet ve yoğun bir emek gerektirdiğini vurgulayan Arslan, “Kepezlilerin susuz kalmaması için gece gündüz çalıştık. Tüm imkânlarımızı zorladık” dedi.
“Bugün Bizi Protesto Edenler Dün Suyu Engelleyenler”
Başkan Arslan, su sorununu çözmek için yıllarca engel olan kesimlerin bugün çıkıp Kepez Belediyesi’ni protesto etmesini sert sözlerle eleştirdi. “Bu nasıl bir yüzsüzlük, bu nasıl bir siyasi ikiyüzlülük?” diyen Arslan, Kepez’in suyunu kesenlerin şimdi su üzerinden siyaset yaptığını belirtti.
Gerçeklerin apaçık ortada olduğunu söyleyen Arslan, “Kepez’in önünü tıkayanlar da, bu kente hizmet etmek için çalışanlar da bellidir” ifadelerini kullandı.
2025 Yazına Kadar Hedef Net
Başkan Arslan, önümüzdeki sürece ilişkin net bir yol haritası da paylaştı. 2025 yaz başına kadar Kepez’de suyu arıtma çalışmalarının tamamlanacağını, haziran ayı itibarıyla ise Kepez’in susuz bırakılmaması için tüm gücüyle çalıştıklarını açıkladı.
Nihai hedeflerinin Kepez’in su sorununu kalıcı olarak çözmek olduğunu ifade eden Arslan, bu süreçte gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
“Kepez’in Hakkını Kimseye Teslim Etmeyiz”
Açıklamasının sonunda kararlılık mesajı veren Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, “Kepez’in hakkını da, suyunu da, geleceğini de kimseye teslim etmeyiz” dedi. Engellemelere rağmen üretmeye ve çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Arslan, yakın zamanda yalansız, şeffaf ve tüm detayların paylaşılacağı bir basın toplantısı yapılacağını da duyurdu.
Yorumlar
Kalan Karakter: