• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • VEFAT
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MAGAZİN
  • SEYAHAT
  • MEKAN
  • RESMİ İLAN
  • METEOROLOJİ BiL BAKALIM ŞEHİR RÖPORTAJ DEDiKODU ASAYİŞ ASTROLOJİ GÜNDEM BİLİM ÇEVRE DÜNYA EĞİTİM İŞ DÜNYASI KÜLTÜR - SANAT SAĞLIK SPOR TEKNOLOJİ TELEVİZYON TURİZM YAŞAM YEMEK
  • Ara
SON DAKİKA:
12:23
Çanakkale Belediyesi’nden Aşırı Sıcak Hava Uyarısı!
12:02
Küçükkuyu’da bazı mahallelerde geçici su kesintisi yaşanacak
11:23
Esenler Mahallesi’nde su kesintisi
11:17
Tevfikiye'de sular azalacak!
10:53
Gestaş’tan sefer bilgilendirmesi
10:43
Çanakkale’de deniz suyu sıcaklıkları
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Başkan Gökhan ''Feminen bir renkte valiz getirmişsiniz, kadın hakları, çok severim''
GÜNDEM
Yayınlanma: 01 Haziran 2023 - 19:21

Başkan Gökhan ''Feminen bir renkte valiz getirmişsiniz, kadın hakları, çok severim''

Çanakkale Belediye Meclisi Haziran ayı oturumu Ülgür Gökhan başkanlığında gerçekleşti

GÜNDEM
01 Haziran 2023 - 19:21
6 dk okunma süresi
TAKİP ETTAKİP ET
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Başkan Gökhan ''Feminen bir renkte valiz getirmişsiniz, kadın hakları, çok severim’’

Çanakkale Belediye Meclisi Haziran ayı oturumu Ülgür Gökhan başkanlığında gerçekleşti. Meclis açılışında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Ülgür Gökhan Twitter üzerinde AK Parti İl Başkanı Naim Makas ile başlayan, bavul polemiğinin bir espriden öte olmadığını belirterek, meclise mor bavul göndermenin ciddiyetsizlik olduğunu söyledi. Gökhan, “Burası şov yeri değil, belediye meclisi, bavulu sunmak istiyorsanız, dışarıda alırız” dedi. Seçimlerin de masaya yatırıldığı mecliste Başkan Gökhan AK Parti’nin Çanakkale’de başarısız olduğunu belirterek, mağlubiyetinizi bu şekilde örtmeye çalışmayın” diye konuştu.
Çanakkaleli vatandaşlara mektup gönderip, “Hakkınızı helal etmeyin” demesinin de arkasında durduğunu belirten Gökhan, “Hakkımızı yediniz, ben hakkımı helal etmiyorum” dedi. Meclis toplantısı başlamadan AK Parti İl Başkanı Naim Makas tarafından Başkan Ülgür Gökhan’a iletilmek üzere meclis toplantısına gönderilen içinde pirinç ve helva bulunan mor bavul içeri alınmadı. Bir süredir Başkan Ülgür Gökhan ile AK Parti İl Başkanı Naim Makas’ın Twitter üzerinde başlayan atışması mecliste gerginlik yarattı. Başkan Gökhan’ın seçimlerden sonra Makas’a,” Bavulunu topla” demesinin ardından basın açıklaması yapan AK Parti, daha sonra ise meclise mor bir bavulla girmek istedi. İçinde daha önceki pilav meselesini hatırlatan AK Parti tarafından pirinç ve helva konulan bavul güvenlik görevlileri tarafından meclise alınmadı. Mecliste partisi adına söz alan ve bavulun neden içeri alınmadığını soran AK Partili Esra Yüksel’e sert çıkan Başkan Gökhan, “Burası şov yeri değil, belediye meclisi, bavul vermek istiyorsanız, dışarıda teslim alırım, siz tadınız kaçırdınız, cılkı çıktı” dedi. Yüksel de Makas’ın arkasında olduklarını belirterek, “Siz başkanımıza Çanakkale’den git dediniz” ifadelerini kullandı. Başkan Gökhan, “İlk o yazdı, bu iki kişinin arasındaki sosyal medyadaki konu. Ben ona Çanakkale’den git demedim, Çanakkale’de başarısız oluğunu düşündüğüm için, İl Başkanlığı’ndan seni alırlar dedim. Yoksa git demem, siz bir espriyi köpürttünüz de, köpürttünüz. Bana seçimden sonra bavulunu sen al git diyorsanız, buna benim örgütüm karar verir, ben ön seçimle geldim” dedi. Yüksel ise, “Makas başkan bizim göz bebeğimiz, arakasındayız. Bütün yılı kalp yaparak geçirdiniz, ona bakarsak siz de 38 vekil kaybettiniz, Genel Başkanınıza söyleyin, aynı durum sizin için de geçerli” dedi. Başkan Gökhan ise, “Kabul edin, Çanakkale’de başarılı olamadınız, nokta, mağlubiyetinizi başka şekilde kapatmaya çalışıyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Çanakkale halkına mektup gönderip, AK Parti’ye haklarını helal etmemeleri konusunda yönlendirme yaptığı için de eleştiri alan Başkan Gökhan, “Yalancılara iftiracılara hakkınızı helal etmeyin diyoruz, ben etmiyorum, eden eder. Hakkımızı yediniz, PKK ile olan videolar bizim değildi, dinsiz, kitapsız dediniz bize, ben alındım, hakkımı helal etmiyorum, eden eder” dedi.
Başkan Gökhan Mecliste ayrıca seçim sonuçlarına göre Milletvekili olan İsmet Güneşhan’ı, Özgür Ceylan’ı, Ayhan Gider’i ve Rıdvan Uz’u tebrik etti ve başarılar diledi. Öte yandan geçtiğimiz gün Yeniceli Dünyaca ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın filmi ile Cannes’te En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alan Merve Dizdar’ın ÇOMÜ mezunu olmasından dolayı guru duyduklarını belirten Başkan Gökhan kutladı.
Atikhisar Barajı’ndaki su seviyesini de hatırlatan Başkan Gökhan, “Yüzde 52.4 oranında, yağışlar kullandığımız suyu takviye ediyor. Tarımda kısıtlamalar var, kuraklık başımızın derdi, tedbire devam” dedi.
Esra Yüksel ‘’ Sayın Başkan başarıdan bahsetmeyin bence siz, Naim Başkana demişsiniz ya bavulunu topla diye Naim Başkan sizin için bavul topladı içine sizinle ilgili şeyleri koydurdu. Siz gideceksiniz anlamında söylediniz, şuan kıvırıyorsunuz AKP Çanakkalede vekil kaybedilmiş olabilir, siz ülkedeki kaybınıza bakın, listelerdeki kaybınıza bakın. Milletin iradesine saygısızlık yapıyorsunuz’’ Diyerek Başkan Gökhan’a eleştirilerde bulundu.
Başkan Gökhan; Çanakkale’de yenildiniz nokta. Yüzde 72 ile Çanakkale’de yenildiniz, Çanakkale’de yenildiniz, ben Çanakkale’den sorumluyum. Çanakkale halkına teşekkür ediyorum. Siz Çanakkale’de kaybettiğiniz milletvekilini düşünün, Jülide hanıma yazık oldu. Çanakkale’de yenildiniz hem de açık ara. %72 ile açık ara yenildiniz. Siz de valizi toplayacaksınız, sizi de yapmazlar meclis üyesi falan. Siz de gideceksiniz. Kamuoyu takdirini verdi. Kim öğretti size bu yorumları ? Adam kazanmadı, Çanakkale’de benim adam kazandı. Kazandık asıl %72 size kapak olabilir. Siz de artık düşünün sonuçları bir şeyler yaparsınız inşallah.
Esra Yüksel, ‘’Siz bunları düşüneceğinize sokaklardaki çöpleri toplayın önce. Sarıçay sorunu bitmiyor, trafik sorunu bitmiyor. İşiniz gücünüz manipülasyon. O kadar çok sorun var ki Çanakkale’de çözülmesi gereken’’ dedi.
Ülgür Gökhan valiz konusunda şakalarını sürdürürken, ‘’Feminen bir renkte valiz getirmişsiniz, kadın hakları, çok severim’’ ifadelerini kullandı.
Daha sonra konuşmaya CHP Belediye Meclis Üyesi Erdal Gezen aldı, Gezen‘’Açıkça söyleyeyim yurtdışına çıkacaktım sabah olan biletimi akşama aldım, bu sohbeti iyi ki kaçırmamışım. Bu konuşmamda siyaset hakkında birkaç cümle geçireceğim. Maalesef işler polemikten başka bir boyuta geçti. Öncelikle evet seçimleri bitirdik, sandığın iradesi ortaya çıktı saygı duyuyoruz. Umarım 21 yıldaki hatalar 5 yıldaki süreçte tekrarlanmaz, kaos ortamından uzaklaşılır. 21 Yıl önce yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar ile iktidara gelen AK Parti şimdi bu kavramların yerine yenisini ekledi. Kutuplaşma, kaos ortamı ve kriz. AK Partinin devamında ekonomi politikalarının tedirginliği var. AK Parti iktidara geldiğinde 2 lira olan dolar şuan 22 lira. Ekonomik çöküşün eşiğindeyiz. Bu ülkede yaşayan herkes bunun farkında. Artan hayat pahalılığı azalan alım gücüne karşı halkın iradesi bunun farkında. Her koşulda enflasyonun yükseleceği endişesi içindeyiz. Biz yurttaşları en fazla üzecek olan ek bütçe ve ek vergi gelmesi. 2022 yılının ilk 4 ayında bütçenin %58i harcandı. Son yılların en adil olmayan seçimini yaşadık. Devletin bütün imkanları bir partiye yığıldı. Başta Cumhurbaşkanı adayımız olmak üzere Millet İttifakının diğer başkanları teşkilatlara, yoldaşlarımıza, sandıkları koruyan vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. 2 milyon oyun nerden nasıl geldiğini tartışırız. Türkçeyi konuşamayan, bu ülkeye gelmemiş kişiler bizim geleceğimizi sandığa yansıttılar. CHP ve Millet İttifakı Hak hukuk Adalet mücadelesinde öncüsü olacaktır. Öncelikle Çanakkale halkı sandığa gitti ve iradesini sandığa yansıttı. Çanakkale’de kazanan Millet İttifakı CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu. Çanakkalede kaybeden AK Parti ve Cumhur İttifakı. Genel seçimlerde kaybedilen bir milletvekiliniz var. Çanakkale Milletvekillerimize teşekkür ediyor başarılar diliyoruz. Geçmiş dönemlerde yaşanan sıkıntıların yaşanmayacağına inanmak istiyorum. Önümüzde ki süreçte yerel seçimler var. Bizim adaylarımız halkın iradesine dayalı seçilir. Bizim hedefimiz, yerel seçimlerde çoğunluğu oluşturmak. Dimdik omuz omuza yan yanayız’’ ifadelerini kullandı.

EDİTÖR
İlknur Çakır
İlknur Çakır
İlginizi Çekebilir
Karacaören Siteleri, Çanakkale Belediyesi'ne bağlandı
Karacaören Siteleri, Çanakkale Belediyesi'ne bağlandı
Dikkat; Gestaş Bayram mesaisini açıkladı
Dikkat; Gestaş Bayram mesaisini açıkladı
ÇOMÜ’den Azerbaycan’da Yeşil Dönüşüm Hamlesi
ÇOMÜ’den Azerbaycan’da Yeşil Dönüşüm Hamlesi
Karacaören Köyü Siteler Bölgesi referanduma gidiyor
Karacaören Köyü Siteler Bölgesi referanduma gidiyor
ilan.gov.tr
Son Haberler
Ayvalık’ta Yeşil Dönüşüm Devam Ediyor: Emeğin Gücüyle Şehir Güzelleşiyor
Ayvalık’ta Yeşil Dönüşüm Devam Ediyor: Emeğin Gücüyle Şehir...
ÇOMÜ, TÜMA 2025'te Devlet Üniversiteleri Arasında İlk 10’a Girdi!
ÇOMÜ, TÜMA 2025'te Devlet Üniversiteleri Arasında İlk 10’a Girdi!
Kırmızı Bültenle Aranan 13 Kişi Türkiye’ye İade Edildi!
Kırmızı Bültenle Aranan 13 Kişi Türkiye’ye İade Edildi!
Çanakkale'de Su Fiyatları El Yakıyor: 6 Ton Suya Vergiler Dahil 717 TL!
Çanakkale'de Su Fiyatları El Yakıyor: 6 Ton Suya Vergiler Dahil 717...
Çanakkale Belediyesi’nden Aşırı Sıcak Hava Uyarısı!
Çanakkale Belediyesi’nden Aşırı Sıcak Hava Uyarısı!
Emanet / Troy Konuşma Programı Troya Müzesi’nde
Emanet / Troy Konuşma Programı Troya Müzesi’nde
Başkan Öztürk’ten spor bölümü adaylarına ziyaret
Başkan Öztürk’ten spor bölümü adaylarına ziyaret
AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı’ndan Aşure Günü’nde İkram
AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı’ndan Aşure Günü’nde...
Çok Okunan Haberler
İzmir'de yeni bir orman yangını daha başladı
İzmir'de yeni bir orman yangını daha başladı
İYİ Parti Heyeti Yangın Bölgesinde: “Milletimizin Yanındayız”
İYİ Parti Heyeti Yangın Bölgesinde: “Milletimizin Yanındayız”
Marmara bölgesinde korkutan deprem: İstanbul ve çevre iller sallandı
Marmara bölgesinde korkutan deprem: İstanbul ve çevre iller sallandı
BİM 04-08 Temmuz 2025 indirimlerinde hangi ürünler var?  işte katalog...
BİM 04-08 Temmuz 2025 indirimlerinde hangi ürünler var? işte katalog...
Başkan Erkek'ten 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı mesajı
Başkan Erkek'ten 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı mesajı
Gemini ve ChaGpt'yi açtık sorduk: Kemal Kılıçdaroğlu'nu nasıl bilirsiniz ?
Gemini ve ChaGpt'yi açtık sorduk: Kemal Kılıçdaroğlu'nu nasıl bilirsiniz...
Bozcaada 2025 Bağbozumu ve Kültür Sanat Festivali ne zaman? Katılım maliyeti ne kadar?
Bozcaada 2025 Bağbozumu ve Kültür Sanat Festivali ne zaman? Katılım...
Akaryakıta ÖTV Zammı Geldi! Benzin, Motorin ve Otogazda Fiyatlar Yükseldi
Akaryakıta ÖTV Zammı Geldi! Benzin, Motorin ve Otogazda Fiyatlar Yükseldi
Şahindere Şelalesi: Kazdağları’nın Serin Kalbi
Şahindere Şelalesi: Kazdağları’nın Serin Kalbi
12 İlde Dev Dolandırıcılık Operasyonu: 3 Milyar TL'lik Vurgun Ortaya Çıkarıldı!
12 İlde Dev Dolandırıcılık Operasyonu: 3 Milyar TL'lik Vurgun Ortaya...
Son Yorumlananlar
Çanakkale İskele bölgesinde trafik kilitlendi
Çanakkale İskele bölgesinde trafik kilitlendi
Çanakkale İl Özel İdaresi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Hizmete Açıldı
Çanakkale İl Özel İdaresi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Rehabilitasyon...
Barış Kordonu'nda seyyar satıcılara müdahale
Barış Kordonu'nda seyyar satıcılara müdahale
Çan'da tır konvoylu düğün!
Çan'da tır konvoylu düğün!
Eğitim-Sen'den okullarda kadrolu temizlik personeli talebi
Eğitim-Sen'den okullarda kadrolu temizlik personeli talebi
Çanakkale Cuma Pazarı 27 Haziran 2025 fiyat listesi
Çanakkale Cuma Pazarı 27 Haziran 2025 fiyat listesi
“Tung Tung Tung Sahur” ve “Ballerina Cappuccino”: Absürd Dijital Evrenin İki Karakteri
“Tung Tung Tung Sahur” ve “Ballerina Cappuccino”: Absürd Dijital...
Bayramiç Barajı su seviyesi kritik düzeye düştü
Bayramiç Barajı su seviyesi kritik düzeye düştü
“Kabul edin Çanakkale’de başarısız oldunuz”
“Kabul edin Çanakkale’de başarısız oldunuz”

Ana Sayfa
VEFAT
GÜNCEL
SİYASET
EKONOMİ
MAGAZİN
SEYAHAT
MEKAN
RESMİ İLAN
METEOROLOJİ
BiL BAKALIM
ŞEHİR
RÖPORTAJ
DEDiKODU
ASAYİŞ
ASTROLOJİ
GÜNDEM
BİLİM
ÇEVRE
DÜNYA
EĞİTİM
İŞ DÜNYASI
KÜLTÜR - SANAT
SAĞLIK
SPOR
TEKNOLOJİ
TELEVİZYON
TURİZM
YAŞAM
YEMEK
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Vefatlar
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Karikatürler
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • DEDiKODU
  • FALCI
  • GÜNCEL
  • MAGAZİN
  • RESMİ İLAN
  • RÖPORTAJ
  • SİYASET
  • SPOR
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Vefatlar
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Karikatürler
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz.