Çalıştay, drama eğitmeni Çağla Arı Aktepe'nin yönettiği buz kırma etkinliğiyle başladı. Katılımcılar arasında samimi bir iletişim ortamı kurulmasını sağlayan etkinlik, verimli tartışmaların da önünü açtı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Doç. Dr. Tuba Batu, Dr. Öğr. Üyesi Selda Baybo ve Doç. Dr. Savaş Saıaltun’un katkılarıyla düzenlenen çalıştayda, kurumsallaşma ve sürdürülebilirlik, ziyaretçi deneyimi, eğitim ve turizm ile iş birliği ve ağ oluşturma başlıkları altında değerlendirmeler yapıldı.
Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, açılış konuşmasında çalıştayın önemine dikkat çekerek, “Bu çalıştay, bir ortak akıl çalıştayıdır. Amacımız, müzelerimizin güçlü ve zayıf yönlerini cesurca ortaya koymak, fırsatları birlikte keşfetmek ve tehditlere karşı ortak stratejiler geliştirmektir.” dedi.
Çanakkale Müzeler Ağı (ÇMA) Kuruluyor
Çalıştayın en somut çıktılarından biri ise, Çanakkale genelindeki tüm müzeleri kapsayacak olan Çanakkale Müzeler Ağı (ÇMA) fikrine katılımcıların ortak destek vermesi oldu. Kurulacak ağ sayesinde Çanakkale’nin kültürel mirasının daha güçlü bir iş birliğiyle korunması ve tanıtılması hedefleniyor.
Çalıştaya katkı sunan Adatepe Zeytinyağı Müzesi, ÇOMÜ Yer Bilimleri Müzesi, Piri Reis Deniz Müzesi, Antika Traktör Müzesi, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Müzeleri, Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesi, Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi ile İntercity Otomobil Müzesi’ne teşekkür edildi.
HABER MERKEZİ