CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, yaptığı basın açıklamasıyla görevinden sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. Ali Uyanık’ın yerine CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte oldu.
Sağlık sorunları sebebiyle CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığından istifa ettiğini duyuran Ali Uyanık, “Bugün itibariyle CHP Merkez İlçe Başkanlığı görevimden sağlık sorunlarım nedeniyle ayrılmış bulunuyorum. Dün yaptığımız toplantıda, geldiğimiz noktada en sağlıklı kararın bu olduğunu arkadaşlarımızla paylaştık. CHP Merkez İlçe yönetiminde bir değişiklik, dışarıdan katılım olmayacak. Merkez İlçe yönetimi kendi içinde görev değerlendirmesinde bulunacak. İlçe Başkanlığı noktasında iki dönemdir beraber görev yaptığımız, daha önceki dönemde iki dönem Kumkale Belediye Başkanlığı yapmış, emekli eğitimci Süleyman Erte bu görevi kabul etti. Özellikle kendisine çok teşekkür ederim. Göreve geldiğimiz 2 Şubat 2020 tarihi itibariyle bugüne kadar görev yaptığımız ilçe yönetimimiz, il yönetimimiz, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizin tamamıyla CHP kültürüne yakışan, kendi değerleriyle hareket edip, topluma önderlik edecek merkez ilçe yönetim anlayışını hayata geçirmek için elimizden geleni yaptık. Eksiklerin hepsi benim sorumluluğumdaydı, bunları üzerime alıyorum. Ancak geldiğimiz noktada ülkemiz seçim psikolojisine girmiştir. Seçim artık birinci gündem maddesidir. Bu dönemde CHP Merkez İlçe kendisinden beklenen dinamik, açık, parti kültürüne sahip çıkan anlayışını, önümüzdeki dönemde, il yönetimimizin önderliğinde hep beraber götürecektir. Bu bir ayrılık değil, görev değişimidir. Zorunluluktan kaynaklanmıştır. Parti içinde herhangi bir şekilde sağa sola çekilecek bir durum yoktur. Biz geleceğe umut olmak ve en sıkıntılı zamanlarda, Çanakkale’de mevcut konumumuzu devam ettireceğiz.” İfadelerini kullandı.
“BU ZORUNLULUK KAYNAKLI BİR GÖREV DEĞİŞİMİDİR”
CHP eski Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, istifasının nedeni olarak sağlık sorunlarının yanı sıra Muharrem Erkek ile Ülgür Gökhan’ın arasındaki buzların erimesinin görülmesinin sorulması üzerine, “Buzlar eridi diye bir şey yok. Ortada buz yok. Herkesin partiden aldığı görevleri var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak büyük bir aileyiz. Kendi içinde tartışır, ağlar, güler. İyi-kötü parti içi demokrasinin olduğu, işletilmeye çalışıldığı, parti içi eleştirilerin, parti içi seçimlerin olduğu bir partidir. Fakat bugünkü konumuz seçimdir. Hiçbir şekilde kişisel polemiklerin ya da sempatizanların basitliğinde değildir. Buradan hiç sağa sola ekmek çıkmaz. Bunun altını çizelim. Bu zorunluluktan kaynaklı bir görev değişimidir” şeklinde cevap verdi.
“KİMSE BU KONUYU SAĞA SOLA ÇEKMESİN”
CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı olan Süleyman Erte ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Ali Uyanık başkanımızın bir yıldır süren sağlık sorunları sebebiyle değişim gerekiyordu. Bu değişiminde nasıl olacağını hep düşündük, taşındık. CHP örgüt olarak istifa anlamında bir şey düşünmediği için tüm örgütümüz bana bir teklifte bulundu. Ben de örgütün birlikteliği önemli diyerek, eğer herkes bu yolda mücadeleye devam edecekse, bir ayrılık olmayacaksa, ben de bu görevi süremiz bitinceye kadar devam ettirmek amacıyla kabul ettim. Öncelikle çok zor bir görev aldığımız siz de göreceksiniz. Çünkü Ali Uyanık yönetimindeki merkez ilçe, ben de iki dönemdir bu yönetimin içerisindeyim, iki tane belediye başkanlığı kazandı. Dört tane İl Genel Meclisi üyeliği kazandı. Üstelik Türkiye’de yüzde 60 oy oranıyla İl Belediye Başkanlığını kazanarak, müthiş bir başarı elde etti. Bizim de bu başarının devam ettirilmesiyle amacıyla, aynı yönetimin görevine devam etmesi temennimizdi. Bu amaçla bu görevi kabul ettim. Biliyorsunuz ülkemiz zor koşullardan geçiyor. Dolar aldı başını gitti. Çanakkale’deki esnaf ziyaretlerinde görüyoruz ki ülke çok zor durumda. Biz de bunun seçim sathında daha başarılı bir halde devam ettirmek için Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak varız, biriz ve hiçbir arkadaşımızda bana bu konuda başarılı olamazsın demedi. Şundan da bahsedilmeli, Ali Başkanım bizim sürekli yanımızda olacak. Bırakıp kaçma gibi bir şey söz konusu değil. Sadece onun bugün için sağlık problemlerinin ötelemiş olduğu bir görevi vardı. Bunu kaldıramıyordu. Biz de bunu gördük ve bu amaçla bu görevi kabul ettik. Kimse bu konuda sağa sola çekmesin. Partimiz birdir. Cumhuriyet Halk Partisinde aslolan kişiler değildir, Cumhuriyet kurucu ilkesinin vermiş olduğu birlikteliktir.”
SİYASET
Yayınlanma: 07 Aralık 2021 - 15:46
CHP İlçe Başkanı Süleyman Erte oldu: "CHP birdir, birliktedir" (videolu haber)
CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, yaptığı basın açıklamasıyla görevinden sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini açıkladı
SİYASET
07 Aralık 2021 - 15:46
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir