Belçika'dan Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye gitmekte olan aracın sürücüsünün Bulgar vatandaşı olduğu, araçta ayrıca Demokratik Kongo Cumhuriyeti vatandaşı diplomatik pasaport sahibi bir kişi ile Belçika vatandaşı bir kadının da bulunduğu bildirildi. Yakalanan uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 37 milyon leva (yaklaşık 550 milyon TL) olduğu açıklandı. Ele geçirilen kokain miktarı, Bulgaristan kara sınırlarında bugüne kadar yakalanan en büyük miktar olarak kayıtlara geçti.
Rekor yakalama: 205.9 kilo kokain
Önceki gün lüks bir Land Rover marka araç Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'na ulaştı. Risk analizine göre seçilen araçta yapılan detaylı aramada, gümrük köpeği "Raya" dört bavula ve bir yolcu koltuğunun arkasına tepki verdi. Bavulların X-ray taramasında olağandışı yoğunluklar fark edilmesi üzerine açılan valizlerde toplam 179 paket halinde 205 kilo 940 gram kokain bulundu.
Diplomatik plakalı araçta rekor kokain
Edirne Kapıkule karşısındaki Bulgaristan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda gerçekleştirilen "Orient Ekspres" operasyonunda diplomatik plakalı lüks bir araçta 206 kilo kokain ele geçirildi.


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: