Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruya göre, 106 bin 151,08 metrekare yüzölçümüne sahip taşınmazlar, “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirilecek. Tüm alan, tek bir bütün halinde değerlendirilerek yatırımcıların kullanımına sunulacak.
İhale süreci kapalı zarfla teklif alma, ardından görüşme ve pazarlık usulüyle yürütülecek ve açık artırma ile sonuçlandırılacak. Bu önemli ihaleye, gerçek ve tüzel kişiler, ortak girişim grupları, kooperatifler, vakıflar, gayrimenkul yatırım fonları ve taşınmaz edinme yetkisi bulunan dernekler katılabilecek.
İhale şartnamesi 25 bin TL olarak belirlenirken, geçici teminat bedeli ise dikkat çekici bir rakam olan 35 milyon TL olarak açıklandı.
Teklif vermek isteyen adayların, gerekli belgeleri 7 Temmuz 2025 tarihine kadar Özelleştirme İdaresi’nin Ankara Kurtuluş’taki merkezine elden teslim etmeleri gerekiyor. Son teslim saati ise 18.00 olarak belirtildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: