7 Mart 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararıyla Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’na yeni bir isim atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karar doğrultusunda Halil İbrahim Güray, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı olarak görevlendirildi.
Resmî Gazete’de yer alan 2026/76 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4’üncü maddeleri kapsamında yürürlüğe girdi. Söz konusu karar ile Doğu Anadolu Bölgesi’nin kalkınmasına yönelik projeleri yürüten önemli kurumun yönetiminde değişikliğe gidildi.
RESMÎ GAZETE’DE YAYIMLANARAK YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan atama kararı 6 Mart 2026 tarihinde yürürlüğe girdi ve 7 Mart 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak resmiyet kazandı.
Yayımlanan karar doğrultusunda Halil İbrahim Güray’ın Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı görevini üstlenmesiyle birlikte kurumun yönetiminde yeni bir dönem başlamış oldu.
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Bölgesi’nin ekonomik ve sosyal kalkınmasını desteklemek amacıyla yürütülen projelerin planlanması, koordinasyonu ve uygulanmasında önemli rol üstleniyor.
DOĞU ANADOLU PROJESİ’NİN BÖLGESEL KALKINMADAKİ ROLÜ
Doğu Anadolu Projesi (DAP), Türkiye’de bölgesel kalkınma politikalarının önemli bileşenlerinden biri olarak kabul ediliyor. Proje kapsamında bölgedeki ekonomik, sosyal ve altyapısal gelişimi destekleyen çok sayıda yatırım ve proje hayata geçiriliyor.
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ise bu projelerin planlanması, koordinasyonu ve ilgili kurumlar arasında iş birliğinin sağlanması gibi görevleri üstleniyor.
Tarım, hayvancılık, sanayi, turizm, altyapı ve eğitim gibi birçok alanda yürütülen çalışmalar sayesinde bölgedeki kalkınma sürecinin hızlandırılması hedefleniyor.
BÖLGESEL YATIRIMLARIN KOORDİNASYONU SAĞLANIYOR
DAP kapsamında yürütülen projeler, bölgenin ekonomik potansiyelinin geliştirilmesini amaçlıyor. Özellikle tarım ve hayvancılık alanında yapılan yatırımlar, Doğu Anadolu’nun üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor.
Bunun yanı sıra turizm yatırımları, kırsal kalkınma projeleri ve sosyal altyapı çalışmalarının da proje kapsamında desteklendiği biliniyor.
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, bu projelerin uygulanması sürecinde kamu kurumları, yerel yönetimler ve diğer paydaşlarla koordinasyon sağlayarak yatırımların planlanan şekilde hayata geçirilmesine katkı sunuyor.
YENİ YÖNETİM DÖNEMİ BAŞLIYOR
Cumhurbaşkanlığı kararıyla Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı görevine atanan Halil İbrahim Güray, kurumun yeni başkanı olarak görev yapacak.
Atamanın ardından kurumun bölgesel kalkınma projelerini yeni yönetim kadrosuyla sürdürmesi bekleniyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nde gerçekleştirilen yatırımların koordinasyonu ve kalkınma projelerinin yürütülmesi açısından başkanlık görevine yapılan atama önemli gelişmeler arasında yer alıyor.
KALKINMA PROJELERİNDE DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Bölgesi’nin gelişimini desteklemek amacıyla yürütülen birçok projeye öncülük ediyor. Bölgenin ekonomik yapısını güçlendirmek, üretim kapasitesini artırmak ve yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla farklı sektörlerde projeler geliştiriliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: