Iğdır’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen tören, yağış ve uygulanan tedbirler nedeniyle tartışmalara yol açtı. 100. Yıl Halk Kütüphanesi önünde gerçekleştirilen çelenk sunma töreninde, Iğdır Valisi Ercan Turan şemsiye ile alana çıkarken, törene katılan gaziler ve dernek başkanları yağmur altında kaldı.
Gaziler Yağmur Altında Kaldı
Tören alanında yaşanan bu durum, özellikle Şehit Aileleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz ile Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Orhan Severli’nin görüntüleri ile dikkat çekti. Gaziler, tören boyunca yağmurdan korunamadı ve basın mensuplarının kayıt yaptığı anlarda bu durum daha belirgin şekilde ortaya çıktı.
Tepkiler Büyüdü
Gazilerin ve dernek başkanlarının bu şekilde muamele görmesi, törenin prestijini zedelediği gibi, halk arasında da tartışmalara yol açtı. Sosyal medya platformlarında vatandaşlar, gazilere gösterilen saygının yetersiz olduğu yönünde yorumlarda bulundu.
Bazı vatandaşlar, “Vali şemsiye ile alanda duruyor, gaziler ise ıslanmaktan kurtulamıyor. Bu görüntü kabul edilemez” şeklinde tepkilerini dile getirdi.
Gaziler Günü’nün Önemi
19 Eylül Gaziler Günü, Türkiye’de gazilere ve gazi ailelerine saygı göstermek, onların fedakarlıklarını anmak amacıyla düzenleniyor. Bu törenler, hem gazilerin onurunu korumak hem de toplumda farkındalık yaratmak için önemli bir platform oluşturuyor. Ancak Iğdır’daki tören, özellikle uygulanan tedbirler ve protokol davranışları nedeniyle eleştirilere maruz kaldı.
Sosyal Medyada Yankı Buldu
Yaşanan olaylar sonrası sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ve videolar, kısa sürede geniş kitlelere ulaştı. Kullanıcılar, gazilere gösterilen ilginin yetersiz olmasını eleştirirken, devlet protokolünden daha dikkatli davranılmasını istedi.
Iğdır’da Gaziler Günü töreninde yaşanan bu görüntüler, hem halk hem de basın tarafından tepkiyle karşılandı. Gazilerin tören sırasında yağmur altında kalması ve protokol üyelerinin şemsiye ile korunması, törende ciddi bir dikkat eksikliğini gözler önüne serdi. Bu durum, yetkililerin gelecekteki törenlerde gazilerin öncelikli olarak korunmasını sağlaması gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu.
Yorumlar
Kalan Karakter: