Dalış turizmini geliştirmek ve deniz ekosistemine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Askeri Tank Batırma ve Yapay Resif Projesi" kapsamında, 45 tonluk M62 T model bir tank Saros’un derin sularına batırıldı.
Projeye GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş. filosuna ait Karahasanoğulları 2 adlı feribot destek verdi. Tank, titizlikle yürütülen hazırlık sürecinin ardından, Saros Körfezi açıklarında belirlenen noktada denizle buluşturuldu.
Hem dalış meraklıları için yeni bir cazibe noktası oluşturması hem de deniz yaşamına yapay resif olarak katkı sağlaması beklenen bu proje, bölgede turizm ve çevresel sürdürülebilirlik açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
HABER MERKEZİ
GÜNCEL
Yayınlanma: 04 Haziran 2025 - 16:06
Saros Körfezi'nde Tarihi Bir Batış: 45 tonluk tank denizle buluştu
Çanakkale'nin gözde dalış noktalarından biri olan Saros Körfezi, dikkat çeken bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
GÜNCEL
04 Haziran 2025 - 16:06