Kıyı AVM’de hizmet veren Kuruçeşme Brasserie Restoran’da üzümlerin ve şarapların kadını Şeyla Ergenekon’un eğitmenliğinde şarap tadımı etkinliği hafta sonu gerçekleşti.
Türk mutfağı ve yemek kitapları kategorilerinde eserler yazmış, Türkiye’nin ilk şarap kitabı olan Şarapla Tanışma’nın yazarı olan Şeyla Ergenekon, farklı bir formatla okuyuculara sunduğu bilgilerin ışığında, yer verdiği şarap üreticilerinin tanıtıcı hikayeleri ve serüvenleri ile de dikkat çekiyor.
Türkiye’de bağcılığın ve şarapçılığın tarihine ilişkin bilgiler veren, yerel ve ülkemize ait tatların keşfedildiği etkinlikte Şeyla Ergenekon katılımcılara keyifli bir deneyim yaşandı. Şarap üreticisi ve yazarı Şeyla Ergenekon; şarap çeşitlerini, yemek ve şarap uyumunu, üzüm çeşitlerini ve şarabın tarihini anlatarak katılımcıların bilgilenmesini sağladı.
YAŞAM
Yayınlanma: 13 Mart 2023 - 16:00
Türkiye'nin ilk şarap kitabının yazarı tecrübelerini paylaştı
Kıyı AVM’de hizmet veren Kuruçeşme Brasserie Restoran’da üzümlerin ve şarapların kadını Şeyla Ergenekon’un eğitmenliğinde şarap tadımı etkinliği hafta sonu gerçekleşti
YAŞAM
13 Mart 2023 - 16:00
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir