Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanlığı, yayınladığı yazılı bir açıklamada “Hükümet gerçekçi enflasyonu değil manipülasyonlu rakamları baz almıştır. Rakamlarla oynadıkları yetmemiş gibi gövde gösteri şekilde sunulan yüzde 2,5’luk ek zam utançtır” dendi.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanlığı, yayınladığı yazılı bir açıklamada şöyle dendi: “Ülkedeki ekonomik krizi, açlığı, yoksulluğu ve enflasyonu yok sayan AKP iktidarına sesleniyoruz:2021 yılı ekonomik krizin doruğa ulaştığı ve yıkıcı etkilerinin en ciddi şekilde hissedildiği yıl olarak geride kalmıştır. İşçi, memur ve emeklilerin yıllık zam oranları, büyük ölçüde çarpıtılan rakamlara göre belirlenmiştir. Kamu emekçilerine ağustos ayında imzalanan toplu sözleşme ile 2022 yılı için yüzde 5+7 zam verilmişti. Ancak bu komik ve yüzdelik kölelik oranları kabul etmedik ve her fırsatta her platformda dile getirdik.Temel tüketim ürünlerine peş peşe gelen zamlarla halkın satın alma gücü daha önce hiç olmadığı kadar düşmüştür. Döviz kurundaki ani artışlar Türk lirasını pula çevirmiş vatandaşın gelirini hızla eritmiştir. Kamu emekçilerinin ve emeklilerinin 2022 Ocak maaşı cebe girmeden erimiştir. AKP iktidarının yaptığı zamlar nedeniyle emekçiler; temel besin maddelerini dahi karşılayamaz duruma getirilmiştir.Buğday ülkesinde ekmek lüks olmuş emekçiler halk ekmekleri kuyruklarına girmek zorunda kalmıştır.Bebek mamalarına zincir vurulmuş şeker ve yağ satışına sınırlama getirilmiştir.”
EKONOMİ
Yayınlanma: 17 Ocak 2022 - 16:32
"Yüzde iki buçuk zam utançtır!"
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanlığı, yayınladığı yazılı bir açıklamada “Hükümet gerçekçi enflasyonu değil manipülasyonlu rakamları baz almıştır
EKONOMİ
17 Ocak 2022 - 16:32
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir