Etkinliğe, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Özge Sargın ve Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu Dr. Ümmühan Kahyaoğlu katıldı. Dr. Sargın, diyabetin erken teşhisinin ve düzenli takiplerin önemine dikkat çekerken, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının diyabet riskini büyük ölçüde azalttığını vurguladı.
Dr. Kahyaoğlu ise vatandaşlarla birebir sohbet ederek diyabetin belirtileri, tedavi yöntemleri ve yaşam kalitesine etkisi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Diyabet hastalığı hakkında farkındalığı artırmayı hedefleyen bu etkinlikte, diyabetin yaşam kalitesine etkileri ve korunma yolları konusunda broşürler de dağıtıldı.
Standı ziyaret eden vatandaşlar, sağlık taramasından ücretsiz faydalanma imkânı bulurken, sağlıklı yaşam ve dengeli beslenme konusunda da önemli tavsiyeler aldı.
Etkinlik, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanırken, diyabetle mücadelede farkındalık yaratma adına büyük bir adım olarak değerlendirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: