Çıraklık Okulu taşındı, dükkanlar riskli mi?
Yaklaşık 40 yıl önce kurulan, revize edilmeyen, eski ve köhne kalmış dükkanlardan oluşan Küçük Sanayi Sitesi’nde Çıraklık Okulu diye bilinen Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltıldı.
S.S Çanakkale Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Kahraman Kalem Gazetesi’ne yaptığı açıklamada Çıraklık Okulu olarak bilinen, çok sayıda vasıflı elaman yetiştiren, Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltıldığını ve öğrencilerin Esenler’de şimdiki adıyla Kıvanç Kaşıkçı Mesleki ve Teknik Eğitim Yerleşkesi olarak bilinen eski adı İMKB Turizm Okulu’nun olduğu yerde ders başı yaptığını söyledi.
Konu ile ilgili sekiz ay önce bina genelinde güçlendirme çalışması yapılmasının gündeme geldiğini ifade eden Başkan Sezai Kahraman, “Bakanlıkça güçlendirme değil, yıkım kararı geldi. Okulun taşınmasının 15 tatilde olması planlandı, yetişmedi, geçen hafta tamamen taşındı. Yıkılması ile ilgili ihalesinin İl Özel İdare, Çevre ve Şehircilik İklim Bakanlığı tarafından yapılacağı belirtiliyor. İhalesini ne zaman yaparlarsa, yıkım da o zaman gerçekleştir. Yıkımın en kısa zamanda olması için biz de yardımcı olacağız” dedi. Küçük Sanayi Sitesi’nde depreme dayanıksız dükkanlar olmasının normal olduğunu, sanayi sitesinin 40 yıllık olduğunu kaydeden Kahraman, “Prefabrikler değil de, ilk yapılan iş yerlerimiz, eski dükkanlar büyük ihtimalle depreme dayanıksızdır, ama onunla alakalı bir tespit yaptırmadık. En kısa sürede yaptıracağız. Ama bunlar tek katlı, birbirine bağlı dükkanlar, maalesef diğer illerde Hatay’da, Maraş’ta yıkım oldu” dedi.

