Çanakkale İstihdam ve Eğitim Kurulu 2025’in 3. Toplantısını Gerçekleştirdi
Çanakkale İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2025 yılı üçüncü olağan toplantısı, Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman başkanlığında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlendi. Toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademisyenler ve özel sektör temsilcileri katıldı.
Toplantının ana gündemini, il genelinde mesleki eğitim ve istihdamı geliştirmeye yönelik yürütülen çalışmalar oluşturdu. Ayrıca 2024 yılı faaliyet raporları, denetim sonuçları ve istihdam performansı da kurul üyeleriyle paylaşıldı.
Kadın ve Genç İstihdamı Öncelikli Gündem Oldu
Toplantıda özellikle kadınların iş gücüne katılımını artırmak amacıyla yapılan örnek projeler dikkat çekti. İl İŞKUR Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, kadın istihdamına yönelik destek mekanizmaları hakkında detaylı sunum yaparken, gençlerin nitelikli iş gücüne katılımını artıracak teknik eğitimlerin planlanmakta olduğunu belirtti.
Ayrıca engelli bireyler ve diğer dezavantajlı gruplar için geliştirilen özel projelerin yaygınlaştırılması ve daha fazla bireyin iş hayatına entegre edilmesi konusu da toplantıda vurgulandı.
Yeni Kurslar, Yeni İş Fırsatları
Toplantıda 2025’in ikinci çeyreğine yönelik eğitim planlamaları ve yeni açılacak mesleki kurslar da gündeme alındı. Sektörlerin ihtiyaç duyduğu iş gücüne yönelik planlamaların hızlandırılması kararlaştırıldı. Kurul, sanayi, hizmet ve tarım sektörlerinde oluşan yeni iş gücü taleplerini karşılamaya yönelik hızlı ve etkin çözümler geliştirilmesi gerektiğinde mutabık kaldı.
Katılım Geniş, İş Birliği Güçlü
Toplantıya katılanlar arasında ÇOMÜ Biga İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Kadın ve Demokrasi Derneği İl Temsilciliği, GMKA, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Cezaevi ve Denetimli Serbestlik kurum temsilcileri yer aldı. Bu geniş katılımlı platformda, yerel dinamiklerin uyum içinde hareket etmesi için iş birliği çağrısı yapıldı.
Bir Sonraki Toplantının Yol Haritası Belirlendi
Toplantı sonunda 2025 yılı ikinci çeyreğinde uygulanacak istihdam politikalarının ana hatları belirlendi. Mesleki eğitimde kalite odaklı ilerleme, sektör-temelli kursların açılması ve girişimciliğin desteklenmesi yönünde alınan kararlar uygulamaya alınacak.
Yeni toplantının tarihi ve gündem maddeleri planlanarak oturum sona erdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: