Çanakkale’den yola çıkan yolcu otobüsü Samsun’da kaza yaptı: 2 ölü
Samsun’un Terme ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazası, yürekleri dağladı. Çanakkale’den Rize’ye gitmekte olan yolcu otobüsü, yol kenarında kamyonetine branda çeken iki kişiye çarptı. Feci kazada 2 kişi hayatını kaybederken, otobüste bulunan 32 yolcu kazayı yara almadan atlattı.
Kaza sabah saatlerinde meydana geldi
Kaza, Samsun-Ordu karayolunun 61. kilometresi Gündoğdu mevkisinde saat 08.45 sıralarında yaşandı. Edinilen bilgilere göre, Mustafa Hakan O. yönetimindeki 53 RT 111 plakalı Mercedes marka yolcu otobüsü, Çanakkale’den Rize’ye gitmek üzere yola çıkmıştı. Ancak yolculuk, Terme ilçesinde yaşanan kaza ile kabusa döndü.
Otobüs, yol kenarında duran 55 ADU 207 plakalı kamyonete branda çeken Aydın Yiğit (47) ve Mehmet Yıldız’a (71) çarptı. Çarpmanın şiddetiyle iki kişi ağır şekilde yaralanırken, otobüs ise kontrolden çıkarak yol kenarındaki mısır tarlasına girdi.
Yaralılar hastaneye kaldırıldı
Kazanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar Aydın Yiğit ve Mehmet Yıldız, çevredeki vatandaşların yardımıyla sağlık ekiplerince Terme Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Durumu ağır olan Aydın Yiğit, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralı Mehmet Yıldız ise Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetti.
32 yolcu yara almadan kurtuldu
Faciaya ramak kala yaşanan kazada yolcu otobüsünde bulunan 32 yolcu büyük panik yaşadı. Ancak yolcuların kazayı yara almadan atlattığı öğrenildi. Otobüs mısır tarlasına girerek durduğu için daha büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.
Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlatırken, otobüs firması ve şoför hakkında da soruşturma yürütüleceği bildirildi.
Görgü tanıkları olayı anlattı
Kazayı gören çevre sakinleri, olayın saniyeler içinde gerçekleştiğini belirterek, “Yol kenarında duran kamyonete branda çekiyorlardı. Otobüs hızla geldi ve önce onlara çarptı, sonra da tarlaya girdi. Çok korktuk, otobüste yaralı olabileceğini düşündük ama yolcuların sağ çıkması sevindirici oldu” sözleriyle yaşanan dehşeti anlattı.
Hayatını kaybedenlerin kimlikleri
Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri netleşti:
Aydın Yiğit (47)
Mehmet Yıldız (71)
Her iki vatandaşın da kamyonete branda çektiği sırada otobüsün çarpması sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi. Acı haberi alan yakınları yasa boğuldu.
Soruşturma başlatıldı
Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, otobüs şoförü Mustafa Hakan O.’nun ifadesi alınmak üzere gözaltına alındığı bildirildi. Kazanın nasıl meydana geldiği ve ihmallerin olup olmadığı, yapılacak teknik incelemenin ardından netleşecek.
Çanakkale’den yola çıkan yolcu otobüsünün Samsun’un Terme ilçesinde yaptığı kaza, 2 can kaybıyla sonuçlandı. 32 yolcu ise büyük bir faciadan şans eseri kurtuldu. Kazaya dair incelemeler devam ederken, yaşanan bu olay trafik güvenliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: