İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu ile birlikte stratejist Necati Özkan, gazeteci Merdan Yanardağ ve teknoloji yatırımcısı Hüseyin Gün’ün “siyasal casusluk” suçlamasıyla yargılandığı davada ara karar açıklandı. Mahkeme heyeti, dört sanığın tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.
İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu karşısındaki duruşma salonunda görülen davanın 3. duruşması, yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. Duruşmada, sanıkların savunmaları alındıktan sonra cumhuriyet savcısı ara mütalaasını sundu ve mevcut tutukluluk durumunun devamı yönünde görüş bildirdi.
Savcılık makamı, dosyada yer alan mevcut delil durumu, suçlamaların niteliği ve yargılamanın geldiği aşamayı gerekçe göstererek dört sanığın da tutukluluk halinin sürmesini talep etti. Sanık avukatları ise müvekkillerinin tutuksuz yargılanması gerektiğini savunarak, delillerin büyük ölçüde toplandığını ve kaçma şüphesinin bulunmadığını ileri sürdü.
Tarafların beyanlarının ardından mahkeme heyeti kısa bir ara vererek dosya üzerinde değerlendirme yaptı. Aranın ardından açıklanan ara kararda, Ekrem İmamoğlu ile birlikte diğer üç sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.
Mahkeme ayrıca, yargılamanın mevcut aşamasında adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalabileceği değerlendirmesinde bulunarak, dosyanın kapsamlı şekilde incelenmesinin sürdüğünü belirtti. Dava sürecinin bir sonraki duruşmasının 6 Temmuz 2026 tarihinde görülmesine hükmedildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: