Türkiye’de kamuya ait taşınmazlarla ilgili iki önemli ihale duyurusu peş peşe geldi. Ankara Altındağ Belediyesi dükkan ve büfeleri kiraya vermek için ihale açarken, Devlet Su İşleri (DSİ) ise milyonlarca lira değerindeki araziyi satışa çıkarıyor.
Farklı şehirlerde gerçekleştirilecek ihaleler, yatırım yapmak isteyenler için dikkat çeken fırsatlar sunuyor.

ANKARA’DA DÜKKAN VE BÜFELER KİRALANACAK!
Altındağ Belediyesi, ilçede bulunan 2 dükkan ve 1 büfeyi 3 yıllığına kiraya verecek. İhaleler 17 Haziran 2026 tarihinde belediye encümeni huzurunda gerçekleştirilecek.
Hacettepe Mahallesi’nde bulunan dükkanlar için aylık 20 bin TL + KDV muhammen bedel belirlenirken, Ulucanlar’daki büfe için bu rakam 14 bin TL + KDV olarak açıklandı.
3 yıllık toplam bedeller ise 504 bin TL ile 720 bin TL arasında değişiyor.
TEMİNAT VE SON BAŞVURU DETAYI KRİTİK
İhaleye katılmak isteyenlerin geçici teminat bedellerini en geç 16 Haziran 2026 saat 16.00’ya kadar yatırmaları gerekiyor.
Teminat tutarları taşınmaza göre değişirken 15 bin TL ile 21 bin 600 TL arasında belirlenmiş durumda.
Ayrıca ihaleyi kazananlardan tüm vergi, harç ve giderlerin peşin olarak tahsil edileceği belirtildi.

DEV ARAZİ SATIŞA ÇIKIYOR! BEDELİ DUDAK UÇUKLATTI
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 17. Bölge Müdürlüğü ise Muş’un Varto ilçesinde bulunan büyük bir araziyi satışa çıkardı.
Akçatepe bölgesinde yer alan ve tarla-çayır vasfındaki taşınmazın toplam alanı 170 bin metrekareyi aşarken, DSİ’ye ait hisseli kısmın büyüklüğü ise yaklaşık 168 bin metrekare olarak açıklandı.
Taşınmaz için belirlenen tahmini bedel 34 milyon 173 bin TL’yi geçerken, geçici teminat bedeli ise 1 milyon TL’nin üzerinde oldu.
İHALE KAPALI TEKLİF USULÜYLE YAPILACAK
Söz konusu arazi için ihale, 23 Haziran 2026 tarihinde Van’da bulunan DSİ 17. Bölge Müdürlüğü’nde kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilecek.
İhaleye katılacak olanların teklif zarflarını belirtilen saatten önce teslim etmeleri gerekiyor. Posta ile yapılan başvurularda gecikmeler ise kabul edilmeyecek.
KİMLER KATILABİLİR? ŞARTLAR NELER?
Her iki ihale için de gerçek ve tüzel kişiler başvuru yapabilecek. Ancak katılımcıların, ilgili mevzuat kapsamında belirlenen belgeleri eksiksiz şekilde sunmaları şart koşuluyor.
Kimlik belgeleri, ikametgah, imza sirküleri, vekaletname ve ihale yasaklısı olunmadığına dair belgeler başlıca şartlar arasında yer alıyor.
SON KARAR KOMİSYONUN
İhalelerle ilgili dikkat çeken bir diğer detay ise komisyon yetkisi oldu. Hem belediye hem de DSİ ihale komisyonları, ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olacak.
Ayrıca en yüksek teklifin verilmesi, ihalenin kesin olarak sonuçlanacağı anlamına gelmiyor.
Tüm bu gelişmeler, kamu taşınmazlarına yatırım yapmak isteyenler için önemli bir sürecin başladığını ortaya koyuyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: