Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde yapılması planlanan Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimleri öncesinde yaşanan gelişmeler adada siyasi ve yerel gündemi hareketlendirdi. Esnaf odası başkanlığı için adaylığını açıklayan Erkal Akar’ın seçimlerden çekildiğini duyurması, ilçede tartışmalara neden oldu. Edinilen bilgilere göre Akar’ın adaylıktan çekilme kararının ardından parti teşkilatı içinde yaşanan gerilim kamuoyuna yansıdı.

Seçim sürecinin başlamasıyla birlikte adaylar arasında rekabetin arttığı Gökçeada’da, yaşanan son gelişmeler seçim atmosferini daha da hareketlendirdi. Sabah saatlerinde adaylıktan çekildiğini açıklayan Erkal Akar’ın, kararının ardından parti yöneticilerine yönelik sert eleştirilerde bulunduğu öğrenildi.
ERKAL AKAR ADAYLIKTAN ÇEKİLDİĞİNİ DUYURDU
Gökçeada Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlığı için aday olan Erkal Akar’ın, partisinden beklediği desteği göremediği gerekçesiyle seçim yarışından çekildiği belirtildi. Akar’ın, sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla adaylıktan çekildiğini duyurması ilçede geniş yankı uyandırdı.
Seçim sürecinde parti desteğinin önemine dikkat çeken Akar’ın, kararını sosyal medya üzerinden de paylaştığı ve parti yöneticilerine yönelik eleştirilerde bulunduğu ifade edildi. Paylaşımın kısa sürede çok sayıda kullanıcı tarafından görüntülendiği ve ada gündeminde geniş yer bulduğu aktarıldı.
AK PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞINDA TARTIŞMA İDDİASI
Adaylıktan çekilme kararının ardından Erkal Akar ve ekibinin Gökçeada AK Parti İlçe Başkanlığı binasına giderek partililerle görüşme yaptığı öne sürüldü. Edinilen bilgilere göre görüşme sırasında taraflar arasında sert tartışmalar yaşandı. İlçe teşkilatında yaşanan bu gerginliğin kısa sürede kulaktan kulağa yayıldığı ve adada yeni bir tartışma başlattığı ifade edildi.
Tartışma anlarının bir bölümünün sosyal medya üzerinden paylaşıldığı iddiaları da gündeme gelirken, yaşanan gelişmeler yerel siyasette dikkatle takip edilmeye başlandı. Parti içinde farklı görüşlerin ortaya çıktığı ve seçim sürecinin teşkilat içinde gerilim yarattığı öne sürüldü.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI GÜNDEM OLDU
Erkal Akar’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda parti yöneticilerini “dik duramamak” ile suçladığı iddiası, Gökçeada’da en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Paylaşımın ardından hem destek hem de eleştiri yorumlarının geldiği, ada esnafı ve siyasi çevrelerin gelişmeleri yakından takip ettiği bildirildi.
Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamaların ardından esnaf odası seçimlerinin nasıl şekilleneceği merak konusu oldu. Akar’ın çekilme kararının seçim dengelerini nasıl etkileyeceği ise tartışılmaya devam ediyor.
TEŞKİLATTA İSTİFA İDDİALARI GÜNDEME GELDİ
Gökçeada AK Parti teşkilatında yaşanan tartışmaların ardından bazı isimlerin istifa edebileceği yönünde iddialar ortaya atıldı. Resmi bir açıklama yapılmazken, kulislerde parti içindeki görüş ayrılıklarının büyüdüğü konuşuluyor. İlçede siyasi hareketliliğin artmasıyla birlikte gözler parti yönetiminden gelecek olası açıklamalara çevrildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: