Güneş yüzünü bir gösteriyor, bir gizliyor. Son iki haftadan bu yana mevsim normallerinin altında bir sıcaklıkla geçen günler, önümüzdeki Cuma gününden itibaren yurdun batı kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor.
Doğu Anadolu Bölgesinde ise Rusya üzerinden gelen yağışlı ve soğuk hava bir saat içinde Malatya – Niğde arası, Bingöl ve Konya’nın güneyi kuvvetli yağış alacak.
İspanya ve Cezayir üzerinden gelen kuvvetli yağış ve serin hava bulutları Atina üzerinden 16 Mayıs Cuma günü öğle saatlerinde önce İzmir’e, sonra Kütahya, Bursa, Uşak, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli illerini ulaşacak. Bu illerde yağmurla birlikte hava sıcaklıkları 12 dereceye kadar düşecek.
Öte yandan Ankara Samsun hattında Cumartesi günü gece yarısında yoğun yağış bekleniyor. Ankara, Erzurum, Gümüşhane, Tokat, sivas dolayları Cumartesi gün içinde sıcaklık 5 derecelere kadar düşecek. Gece ise don olma ihtimali üzerinde duruluyor.
Hafta sonu Selanik, Kavala, Dedeağaç planı yapanlar, Cuma gününden itibaren bu bölgelerde yoğun yağış bekleniyor.
Hava sıcaklıkları önümüzdeki haftadan itibaren mevsim normallerine yaklaşacak ve sıcaklıklar 24 derecenin üzerine çıkacak.
HABER MERKEZİ
METEOROLOJİ
Yayınlanma: 13 Mayıs 2025 - 12:43
Hafta sonu kuvvetli yağış geliyor
Hafta sonu planı yapanlar hava durumuna bakmadan hareket etmesin. Rusya üzerinden doğuya, İspanya – Cezayir üzerinden ülkemizin batı kesimlerine kuvvetli yağış geliyor.
METEOROLOJİ
13 Mayıs 2025 - 12:43
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir