İstanbul’da günlerdir Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM tarafından yapılan uyarıların ardından beklenen kar yağışı etkisini göstermeye başladı. 2026 yılına kar sürpriziyle giren megakentte, özellikle kentin yüksek kesimleri kısa sürede beyaza büründü. Kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıklarında düşüş yaşanırken, buzlanma ve don riski gündeme geldi.
Kent genelinde sabah saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden olurken, gözler okullardan gelecek tatil kararlarına çevrildi.
İSTANBUL’DAN İLK KAR TATİLİ HABERİ GELDİ
İstanbul’da kar yağışı nedeniyle ilk kar tatili kararı açıklandı. Yapılan resmi açıklamalara göre Kağıthane, Beşiktaş, Şile, Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle yarın okullar tatil edildi.
İlçelerdeki kaymakamlıklar tarafından alınan kararların, öğrencilerin güvenliği göz önünde bulundurularak verildiği bildirildi.
ŞİLE İLÇESİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ
Kar tatili kararının ilk geldiği ilçelerden biri Şile oldu. Şile Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, ilçede özellikle mahalle yollarında oluşabilecek buzlanma riskine dikkat çekildi.
Kaymakamlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“İlçemiz mahalle yollarında oluşabilecek buzlanma riski nedeniyle 2 Ocak 2026 Cuma günü eğitim-öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir.”
Açıklamada, resmi ve özel tüm eğitim kurumlarının tatil kapsamına alındığı belirtildi.
SARIYER VE BEYKOZ’DA DA EĞİTİME ARA VERİLDİ
Şile’nin ardından Sarıyer ve Beykoz ilçelerinden de kar tatili haberleri geldi. Her iki ilçede de kaymakamlıklar tarafından yapılan duyurularda, yoğun kar yağışı ve buzlanma riskinin etkili olduğu vurgulandı.
Yetkililer, öğrencilerin ve vatandaşların güvenliğinin öncelik olduğunu belirterek, ilçelerdeki tüm okullarda yarın için eğitime ara verildiğini açıkladı.
KAĞITHANE VE BEŞİKTAŞ TATİL KARARINA EKLENDİ
Kar yağışının Avrupa Yakası’nda etkisini artırmasıyla birlikte Kağıthane ve Beşiktaş ilçeleri de tatil edilen ilçeler arasına eklendi. Böylece İstanbul’da kar tatili ilan edilen ilçe sayısı 5’e yükseldi.
Her iki ilçede de alınan kararların, buzlanma ve olası ulaşım riskleri nedeniyle alındığı ifade edildi.
İSTANBUL’UN 13 İLÇESİNDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU
Yetkililerden alınan bilgilere göre, İstanbul genelinde 13 ilçede kar yağışı etkisini gösterdi. Özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığı yer yer artarken, ana arterler ve bağlantı yollarında tuzlama ve küreme çalışmaları hızlandırıldı.
Megakentte kar yağışının gün boyunca aralıklarla devam ettiği, gece saatlerinde ise sıcaklıkların sıfırın altına düşmesinin beklendiği bildirildi.
AKOM’DAN MEGAKENTE KRİTİK UYARI
AKOM tarafından yapılan açıklamada, kar yağışının öğleden sonra Avrupa Yakası’nda İstanbul Boğazı çevresi ile Anadolu Yakası genelinde aralıklarla kuvvetli şekilde etkili olacağı belirtildi.
Açıklamaya göre, hava sıcaklığının -1 ile 3 derece arasında seyretmesi bekleniyor. Kar yağışının saat 18.00’den itibaren etkisini kaybetmesi, ancak buzlanma ve don olaylarının sabah saatlerine kadar sürmesi öngörülüyor.
GÖZLER DİĞER İLÇELERDEN GELECEK KARARLARDA
Yetkililer, hava koşullarının seyrine göre İstanbul’un diğer ilçeleri için de yeni tatil kararlarının gündeme gelebileceğini ifade etti. Vatandaşlardan, buzlanma ve don riskine karşı dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları istendi.
Yorumlar
Kalan Karakter: