Gökçeada Kaymakamı Osman Acar, Kurban Bayramı vesilesiyle ilçedeki şehit aileleri ve gazilere yönelik anlamlı bir ziyaret programı gerçekleştirdi. Bayramın manevi iklimini kahramanların hanelerine taşıyan Kaymakam Acar, devletin sıcaklığını ve vefa duygusunu bir kez daha derinden hissettirdi. Program kapsamında Kıbrıs gazilerinden şehit kabirlerine kadar geniş bir ziyaret turu düzenlenerek kahramanlar rahmet ve minnetle anıldı.

Kaymakam Osman Acar, bayramlaşma programı çerçevesinde ilk olarak Gökçeada’da yaşamını sürdüren Kıbrıs Gazileri Kemal Avcı ve Hüseyin Kırıcı’yı evlerinde ziyaret etti. Oldukça sıcak ve samimi bir atmosferde geçen görüşmelerde gazilerle yakından ilgilenen Kaymakam Acar, onlarla uzun süre sohbet ederek bayramlarını tebrik etti. Gazilik mertebesinin önemine dikkat çeken Acar, "Gazilerimiz milletimizin şeref nişanesidir. Onların gösterdiği fedakârlıklar ve cesaret, bizler tarafından daima minnet ve hürmetle yâd edilmektedir" şeklinde konuşarak kahramanlara olan şükran borcunu dile getirdi.

Gökçeada Kaymakamı Osman Acar, gazilerin ardından ilçede ikamet eden şehit aileleriyle bir araya geldi. Şehit yakınlarının Kurban Bayramı’nı tebrik eden ve her biriyle yakından ilgilenen Kaymakam Acar, ailelerin talep, istek ve düşüncelerini tek tek dinleyerek notlar aldı. Birlik, beraberlik ve vefa duygusunun bu topraklardaki önemine vurgu yapan Acar, aziz şehitlerin emaneti olan ailelerin hiçbir zaman yalnız bırakılmayacağını belirterek, "Devletimiz her daim şehit ailelerimizin ve kahraman gazilerimizin yanındadır" dedi.

Ziyaret programının en duygusal anları ise ilçede bulunan şehidin kabri başında yaşandı. Kaymakam Osman Acar ve beraberindekiler, şehidin kabrini ziyaret edildi. Ziyaretlerin ardından genel bir değerlendirmede bulunan Gökçeada Kaymakamı Osman Acar, şehit ve gazilerin bu topraklar için ne anlam ifade ettiğini şu sözlerle özetledi: "Şehitlerimiz ve gazilerimiz bu aziz vatanın bağımsızlığının ve milletimizin istikbalinin en büyük teminatıdır. Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizlere emanet olup, devletimizin şefkat eli ve vefa duygusu daima yanlarında olmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: