Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 2025/334, 2025/335 ve 2025/336 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararlarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda dikkat çeken atamalar ve görevden almalar gerçekleştirildi.
Atamalar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince yapıldı.
Genel Müdür Yardımcılığına Levent Aydın Atandı
Cumhurbaşkanlığı kararıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda açık bulunan Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdür Yardımcılığına Levent Aydın getirildi.
Levent Aydın’ın bu göreve atanması, Türkiye’nin kültürel mirasının korunması, yaşatılması ve ulusal-uluslararası etkinliklerde daha görünür hale getirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Tunceli İl Müdürü Görevden Alındı
Bir diğer karar kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tunceli İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu görevden alındı. Görevden alma kararı, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci maddesi uyarınca gerçekleştirildi.
Ulaşoğlu’nun yerine henüz yeni bir atama yapılmazken, önümüzdeki günlerde bu boşluğun doldurulması bekleniyor.
Üç İl Müdürüne Yeni Atama
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 2025/336 sayılı kararnameyle üç ilde İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerine yeni isimler atandı:
Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne Mustafa Tokat,
Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne Selçuk Korkmaz,
Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne Bayram Yığcı görevlendirildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: