Çanakkale Belediyesi şubat ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen “Lysistrata Kadınlar Savaşı”, kentteki tiyatro tutkunlarını bir araya getirdi. Biga Belediyesi İlçe Tiyatrosu tarafından profesyonel bir performansla sahneye taşınan oyun, toplumsal mesajları ve eğlenceli kurgusuyla izleyicilerden tam not aldı.

Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi'nde 14 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilen gösterime, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Salonun tamamen dolduğu gecede, oyuncuların sergilediği başarılı performans oyun sonunda dakikalarca alkışlandı. Antik Yunan’dan günümüze taşınan bu kült eserin Biga ekibi tarafından yorumlanması, Çanakkale’nin kültürel iş birliğini de gözler önüne serdi.

Etkinlik sonunda izleyiciler, bu tür nitelikli tiyatro oyunlarının kent genelinde daha sık sahnelenmesi yönündeki memnuniyetlerini dile getirdi. Çanakkale Belediyesi’nin şubat ayı boyunca devam edecek olan kültür-sanat maratonu, farklı disiplinlerdeki etkinliklerle sanatseverleri ağırlamaya devam edecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: