Ezine’den ÇTB’ye ziyaret! Akköy ve Pınarbaşı muhtarları, bölgedeki kalkınma sorunları üzerine görüş alışverişinde bulundu.
Ezine ilçesinin Akköy ve Pınarbaşı köylerinin muhtarları ile AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ünsal, Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, bölgedeki tarımsal üretim ve kırsal kalkınma imkânları, altyapı ihtiyaçları ile ekonomik potansiyel üzerine kapsamlı bir değerlendirme yapıldı.
Bölgenin Tarım Potansiyeli ve Kalkınma Fırsatları
Ziyarette, özellikle köylerdeki tarımsal üretimin artması için yapılması gerekenler ve kırsal kalkınmanın önündeki engeller konuşuldu. Akköy ve Pınarbaşı köylerinin muhtarları, bölgede tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesinin gerektiğini vurguladılar. Ayrıca, tarımda modernizasyon ve altyapı eksikliklerinin giderilmesi konularında somut adımlar atılması gerektiği ifade edildi.
Mehmet Manav ve Mehdi Ekici, köylerinde çiftçilerin daha fazla destek alması ve pazarlama imkânlarının artırılması gerektiğini belirttiler. Çanakkale’nin tarım potansiyelini daha iyi değerlendirebilmek adına çeşitli projeler önerildi.
ÇTB Başkanı Abdullah Deniz’in Değerlendirmeleri
Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ÇTB olarak her zaman üreticilerin ve kırsal alan temsilcilerinin yanında olduklarını belirtti. Bölgedeki tarımsal üretimin desteklenmesi ve kırsal kalkınmanın hızlandırılması adına her türlü iş birliğine açık olduklarını ifade etti.
Deniz, özellikle tarım ve tarıma dayalı sanayideki gelişmelerin bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sağladığını vurgulayarak, “Ortak akıl ve iş birliğiyle bu bölgeyi daha ileriye taşıyabiliriz. Tarım, Çanakkale'nin kalkınmasında en önemli rolü oynayan sektörlerden birisidir ve biz de Ticaret Borsası olarak bu süreçte üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.
İş Birliği Mesajları ve Ortak Akıl
Ziyaret sırasında, her üç muhtar ve İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ünsal da bölgenin kalkınması için güçlü bir iş birliği ve ortak akıl oluşturulması gerektiğine dikkat çektiler. Özellikle tarım ve altyapı projelerinde daha fazla dayanışma sağlanması gerektiği ifade edildi.
Mehmet Ünsal, bölgedeki tarım üreticilerinin daha modern tekniklerle üretim yapabilmeleri ve ürünlerini daha geniş pazarlara ulaştırabilmeleri için çeşitli teşviklerin devreye sokulmasının önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, tarıma dayalı sanayi yatırımlarının artırılması gerektiğini ekledi.
ÇTB’nin Rolü ve Geleceğe Yönelik Projeler
ÇTB Başkanı Abdullah Deniz, bölgeye katkı sağlamak adına çeşitli projelerin hayata geçirilebileceğini ifade etti. Bu projeler arasında, tarımsal üretimin desteklenmesinin yanı sıra, çiftçilerin pazarlama ve dağıtım ağlarının güçlendirilmesi de yer alıyor. Ayrıca, kırsal kalkınma için altyapı yatırımlarının artırılması gerektiğini belirten Deniz, bu alanda yerel yönetimlerle koordineli bir şekilde çalışılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.
Deniz, ayrıca Çanakkale’deki yerel tarım kooperatiflerinin güçlendirilmesi gerektiğini ve bu konuda ÇTB olarak projeler geliştirdiklerini sözlerine ekledi.
Ziyaretin sonunda, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu ve iş birliği mesajları verildi. Bölgedeki tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla birlikte yapılacak çalışmaların altı çizildi. Ziyaretin, gelecekteki projelerin hayata geçirilmesi için bir başlangıç noktası olduğu vurgulandı.
Başkan Abdullah Deniz, bu tür ziyaretlerin ve iş birliğinin bölgede sürdürülebilir kalkınma için önemli fırsatlar sunduğunu belirterek, köy muhtarları ve yerel yöneticilerle olan diyaloğu güçlendirmeye devam edeceklerini ifade etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: