10 Temmuz 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Orman Genel Müdürlüğü’nde geniş kapsamlı bir görev değişimi gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karar kapsamında, 5 bölge müdürü görevden alınırken yerlerine yeni atamalar yapıldı.
Karara göre; Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz ve Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil görevden alındı.
YENİ ATAMALAR PEŞ PEŞE GELDİ
Görevden almaların ardından bölge müdürlüklerine yeni isimler atandı. Yapılan atamalara göre:
- Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğüne Rifat Ataş
- Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne Zafer Kızıl
- Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne Halil Oflu
- Trabzon Orman Bölge Müdürlüğüne Ahmet Demirci
- Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne Yusuf Karartı
- Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğüne Fazıl Cabaroğlu getirildi.
Söz konusu atamalarla birlikte bazı isimlerin farklı illere kaydırılması dikkat çekti.
ORMAN YÖNETİMİNDE KRİTİK DÖNEM
Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde yapılan bu değişiklikler, özellikle yaz aylarında artan orman yangınları riski nedeniyle daha da önem kazandı. Uzmanlar, bölge müdürlüklerinde yapılan bu tür değişimlerin sahadaki mücadeleye doğrudan etki edebileceğine dikkat çekiyor.
Türkiye genelinde orman yangınlarına karşı hazırlıkların sürdüğü bir dönemde alınan bu karar, zamanlaması açısından da dikkat çekici bulundu.
HANGİ YETKİYLE YAPILDI?
Söz konusu görevden alma ve atamalar, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci maddesi gereğince gerçekleştirildi. Bu madde, üst düzey kamu yöneticilerinin atanması ve görevden alınmasına ilişkin yetkiyi kapsıyor.
Kararın gerekçesine ilişkin Resmî Gazete’de herhangi bir detay paylaşılmadı.
BU DEĞİŞİM NE ANLAMA GELİYOR?
Uzmanlara göre bu tür geniş kapsamlı değişimler, kurum içi değerlendirmeler ve yeni stratejik planlamalar doğrultusunda gerçekleştiriliyor.
Ancak özellikle yangın sezonunun ortasında yapılan bu değişim, dikkatleri üzerine çekmiş durumda.
GÖZLER YENİ İSİMLERDE
Yeni atanan bölge müdürlerinin önümüzdeki süreçte nasıl bir performans ortaya koyacağı merak ediliyor. Özellikle orman yangınlarıyla mücadele, ağaçlandırma çalışmaları ve saha yönetimi konularında atılacak adımlar yakından takip edilecek.
Şu an için en çok konuşulan konu ise, bu geniş çaplı değişimin arkasındaki nedenler ve önümüzdeki süreçte benzer kararların devam edip etmeyeceği…
Yorumlar
Kalan Karakter: