İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı uyuşturucu soruşturması kapsamında İstanbul merkezli olmak üzere İzmir, Denizli ve Muğla’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, haklarında çeşitli suçlamalar bulunan şüphelilere yönelik çok sayıda adrese baskın yapıldı.
Soruşturma kapsamında toplam 26 şüpheli hakkında işlem başlatıldığı öğrenilirken, yapılan operasyonlar sonucunda 23 şüpheli gözaltına alındı. Yetkililer, operasyonların soruşturmanın selameti açısından titizlikle yürütüldüğünü bildirdi.
SORUŞTURMANIN KAPSAMI GENİŞ
Savcılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre şüpheliler hakkında;
Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde bulundurmak,
Uyuşturucu kullanılmasını kolaylaştırmak,
Bir kimseyi fuhşa teşvik etmek, bunun yolunu kolaylaştırmak, aracılık etmek veya yer temin etmek
suçlamaları kapsamında soruşturma yürütülüyor.
Soruşturmanın, elde edilen deliller doğrultusunda çok yönlü olarak sürdürüldüğü ve şüphelilerin ifadelerinin alınmaya devam ettiği belirtildi.
DOĞUKAN GÜNGÖR DE GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA
Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimler kamuoyuyla paylaşıldı. Gözaltına alınanlar arasında, televizyon dizisi Kızılcık Şerbetinde rol alan oyuncu Doğukan Güngör’ün de bulunduğu öğrenildi.
Oyuncu Doğukan Güngör’ün, soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla gözaltına alındığı ve emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Yetkililer, soruşturmanın gizliliği nedeniyle detaylı bilgi paylaşılmadığını ifade etti.
GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI
Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin isimleri de netlik kazandı. Gözaltına alınan isimlerin şu kişiler olduğu öğrenildi:
Doğukan Güngör,
Binnur Buse Alper,
Merve Eryiğit,
Özge Bitmez,
Veysel Avcı,
Sevgi Taşdan,
Sedef Selen Atmaca,
Arif Altunbulak,
Burak Altındağ,
Gizem Özköroğlu,
Gülsüm Bayrak,
Saniye Deniz,
Merve Uslu,
Ece Cerenbeli,
Berna Aracı,
Lerna Elmas,
Ceren Yıldırım,
Gözde Anuk,
Duygu Açıksöz,
Nevin Şimşek,
Hakan Yıldız,
Muzaffer Yıldırım ve
Koray Beşli.
YURT DIŞINDA VE CEZAEVİNDE OLAN ŞÜPHELİLER
Soruşturma kapsamında haklarında işlem başlatılan şüphelilerden 2 kişinin yurt dışında bulunduğu tespit edildi. Ayrıca 1 şüphelinin ise başka bir suçtan dolayı ceza infaz kurumunda olduğu belirlendi.
Cezaevinde bulunan şüphelinin Bülent Tetik olduğu öğrenilirken, yurt dışında bulunan şüphelilerle ilgili işlemlerin ise ilgili birimler tarafından sürdürüldüğü bildirildi.
ADLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Savcılık makamının, ifade ve delil durumuna göre adli kontrol veya tutuklama talebinde bulunabileceği belirtiliyor.
Yetkililer, soruşturmanın devam ettiğini ve yeni gözaltıların olabileceğini ifade ederken, kamuoyunun resmi makamlarca yapılacak açıklamaları takip etmesi gerektiğini vurguladı.
MASUMİYET KARİNESİ VURGUSU
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan tüm şüphelilerin, yargı süreci tamamlanana kadar masumiyet karinesi kapsamında değerlendirildiği belirtildi. Adli sürecin, deliller doğrultusunda bağımsız yargı mercilerince sonuçlandırılacağı ifade edildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: