Resmî Gazete’de yayımlanan yeni KDV Tebliği ile Hazine’ye ait taşınmazların satışları artık Katma Değer Vergisi’nden muaf tutuldu.
Aynı şekilde TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen arsa ve arazi satışlarında da KDV istisnası uygulanacak.
Bir diğer önemli düzenleme ise Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yönettiği ve temsil ettiği mazbut vakıfların mülkiyetindeki taşınmazlar için geldi. Bu taşınmazların satışı da yeni düzenlemeyle birlikte KDV’den istisna edildi.
Bununla birlikte, TOKİ ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yapılan konut, bina, işyeri, sosyal tesis gibi taşınmaz satışları ise KDV’ye tabi olmaya devam edecek.
Bu değişiklik ile hem kamu kurumlarının taşınmaz satışlarında bürokratik süreçler hızlandırılacak, hem de alıcılar için maliyet avantajı sağlanmış olacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: