Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü iş birliğinde, Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar, Yukarıköy ve Tuzla köylerinde toplumsal farkındalığı artırmaya yönelik kapsamlı saha çalışmaları gerçekleştirildi. Kamu kurumları ve üniversite iş birliğinin sahadaki somut örneklerinden biri olan çalışma, hem bilgilendirici hem de destekleyici yönüyle dikkat çekti.
Gerçekleştirilen saha programı kapsamında, toplumun farklı kesimlerine yönelik koruyucu, önleyici ve dayanışma temelli faaliyetler hayata geçirildi.
KADINLARA YÖNELİK AİLE İÇİ ŞİDDETLE MÜCADELE BİLGİLENDİRMESİ
Saha çalışmasının önemli ayaklarından birini, aile içi şiddetle mücadele kapsamında kadınlara yönelik bilgilendirme faaliyetleri oluşturdu. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı personeli tarafından yürütülen bilgilendirmelerde, aile içi şiddetin türleri, şiddetle mücadelede yasal haklar ve koruyucu-önleyici mekanizmalar hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.
Kadınların şiddet karşısında yalnız olmadıklarına dikkat çekilen bilgilendirme toplantılarında, devletin sunduğu destek hizmetleri ve başvuru yolları detaylı şekilde anlatıldı.
KADES UYGULAMASI VE BAŞVURU SÜREÇLERİ ANLATILDI
Bilgilendirme çalışmaları kapsamında, Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında da ayrıntılı sunumlar gerçekleştirildi. KADES uygulamasının nasıl indirileceği, hangi durumlarda ve nasıl kullanılacağı, acil durumlarda kolluk kuvvetlerine nasıl ulaşılacağı kadınlara uygulamalı olarak aktarıldı.
Şiddet durumlarında izlenmesi gereken adımların anlatıldığı bilgilendirmelerde, kolluk kuvvetlerinin sağladığı koruma ve destek hizmetlerinin önemi vurgulandı. Çalışmalarla birlikte, kadınların bilinçlenmesi ve şiddetle mücadelede farkındalıklarının artırılması hedeflendi.
“KARDEŞİME ÖRÜYORUM” PROJESİYLE ÖĞRENCİLERE DESTEK
Aynı saha programı kapsamında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü tarafından yürütülen “Kardeşime Örüyorum” Projesi de Ayvacık ilçesinde hayata geçirildi. Proje çerçevesinde, Türkiye genelinde gönüllü vatandaşların katkılarıyla hazırlanan el emeği bereler, Tuzla ve Yukarıköy İlkokullarında öğrenim gören öğrencilere ulaştırıldı.
Soğuk kış günlerinde öğrencilerin ihtiyaçlarına katkı sağlamayı amaçlayan proje, yerel düzeyde dayanışma kültürünün güçlendirilmesine de katkı sundu.
GÖNÜLLÜ ÖĞRENCİLER VE KAMU PERSONELİ SAHADA BİR ARADA
Berelerin dağıtım süreci, ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, gönüllü üniversite öğrencileri ve jandarma personelinin katılımıyla gerçekleştirildi. Üniversite öğrencilerinin gönüllü olarak sahada yer alması, sosyal sorumluluk bilincinin gençler arasında yaygınlaştırılması açısından da önemli bir örnek oluşturdu.
Öğrencilerle birebir temas kurulan etkinlikte, hem sosyal destek sağlandı hem de üniversite-toplum etkileşimi güçlendirildi.
KAMU, ÜNİVERSİTE VE VATANDAŞ İŞ BİRLİĞİ ÖNE ÇIKTI
Gerçekleştirilen çalışmalar, üniversite, kamu kurumları ve vatandaşlar arasında kurulan iş birliğinin sahadaki karşılığını yansıttı. Yerel düzeyde yürütülen bu tür çalışmaların, toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi ve sosyal farkındalığın artırılması açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi.
Çalışmalarla birlikte, hem kadınların bilinçlendirilmesi hem de çocuklara yönelik destek faaliyetlerinin aynı çatı altında yürütülmesi dikkat çekti.

SOSYAL SORUMLULUK FAALİYETLERİ DEVAM EDECEK
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü ve Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, koruyucu ve destekleyici sosyal sorumluluk faaliyetlerinin toplumun farklı kesimlerine ulaştırılmasına yönelik iş birliklerinin sürdürüleceği belirtildi.
Yerel ihtiyaçlar doğrultusunda planlanan bu tür çalışmaların, önümüzdeki dönemde farklı bölgelerde de devam etmesi hedefleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: