Biga Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı ve Biga Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Şadan Doğan, Biga’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Doğan, mesajında şu ifadeleri kullandı:
Türk Milleti olarak her zaman küllerimizden doğmayı, yeniden başlayabilmeyi, zaferler için kanımızın son damlasına kadar mücadele edebilmeyi, vatan toprakları için canımızı hiçe sayıp cephede kahramanlıklar ortaya koyabilmeyi her zaman başarabilmiş bir milletizdir. Kurtuluş Savaşı’nın zorlu koşullarında cephede savaşırken, cephe gerisinde de gazilerimizin yaralarını sardığı bir hastane kenti olduk. Sergilenen büyük mücadeleye tanıklık eden bir ilçede yaşamanın haklı gururunu her zaman yüreklerimizde hissettik.
Şehit Kaymakamımız Köprülülü Hamdi Bey, Dimetokalı Tahsin Efe, Gürlü Ali Efe, Karabigalı Halit Bey, Kanibey, Dıramalı Rıza, Aşir Atlı Paşa ve Bahçelili Mehmet Çavuş ile adını sayamadığımız binlerce kahramanımız dönemin tüm olumsuz şartlarına rağmen canları pahasına, vatan uğruna gözlerini kırpmadan ölüme koştular. Bir karış vatan toprağını düşman kuvvetlerine bırakmamak için cephede ölmeyi göze aldılar.
Dönemin tüm olumsuz şartlarına rağmen, Türk Milleti olarak sahip olduğumuz manevi gücü, bağımsızlığımıza olan inancımızla birleştirdik ve tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği gösterdik. Ülkemizin bağımsızlık mücadelesi yöresel direnişlerin sonucunda ortaya çıktı. Her bir bölgemizde yaşayan insanlarımız, gösterdikleri mücadele ile kahramanlık destanımızın bir parçası oldular.
Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atan, çağdaş dünyanın onurlu bir üyesi olmamız sağlayan da kazandığımız bu destansı zafer oldu. Milletimiz tarihin her döneminde gösterdiği mücadele azmi, bağımsızlık ruhu, ata topraklarına olan bağlılığıyla asla kolay kolay yenilmeyeceğini, vatan bildiği toprakları asla kolayca teslim etmeyeceğini tüm dünyaya gösterdi.
Atalarımızın kanları ve canlarıyla koruyup bizlere emanet ettiği bu toprakların teminatı; Cumhuriyetimiz ve Kurucu Liderimiz Atatürk’ün gösterdiği muassır medeniyet hedefi bizim için en değerli vizyondur. Yaşadığımız şehirlerin yöneticileri olarak bizlere düşen sorumluluk ise; bu destansı zaferlerin çocuklarımıza doğru bir şekilde aktarılmasını sağlamak, bu inanç ve kararlılığı çocuklarımıza aşılamak, gelecek nesillerimizi vatan ve toprak sevgisi, bağımsızlık azmiyle donatmak olacaktır. Bu, hepimizin asli görevi olmalıdır. Ülkemizin geleceği, çocuklarımızın ve gençlerimizin azim ve kararlılığında gizlidir.
Biga iş dünyasının temsilcileri olarak Biga’mızı refaha kavuşturmak, istihdam sağlamak, ekonomik bağımsızlığımızı kaybetmemek için her gün daha çok çalışmak en asli görevlerimiz arasındadır. Bu kararlılıkla Biga’mızı ülkemizin ikinci yüzyılının parlayan yıldızı haline getirebilmek hedefiyle gece gündüz yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Kahraman ecdadımızın bizlere bıraktığı mirasın koruyucusu olmaya devam edeceğiz. Muassır medeniyetler seviyesinin ilerisini hedeflemeye devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde çalışarak Biga’mızı marka değeri yükseki yatırım yapılabilir şehirler ligine çıkarmak için gösterdiğimiz mücadelemiz devam edecek.
Bu duygu ve düşüncelerle bizleri bugünlere ulaştıran, bizlere bu toprakları vatan kılan büyüklerimize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olanlara saygılarımı sunuyorum. 18 Eylül Biga’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yıldönümünü kutluyorum.
Yorumlar
Kalan Karakter: