Ara ara yazıyorum..
Bu gün de bir iki fikri paylaşmak istiyorum.
Almak isteyen, hıımm neden olmasın diyen siyasetçilere katkım olsun..
BiR:
Raylı sistemi unut. Bu hem maliyetli, hem zaman alan bir iş. Bu nedenle eğer Belediye Başkanlığı koltuğuna ben oturursam diyen adaylarımıza önerim, kardeşim elektrikli otobüs alın..
Dünya buraya gidiyor. O zaman toplu taşımada kullanmak için mutlaka elektrikli otobüsler almalıyız. Bu hem ekonomik taşıma getirecek hem çevreci bir davranış olacak..ve bu elektrikli otobüsler, günün belli bir saatinde (bu ilan edilecek ve biz bileceğiz) Troia Antik Kentine kadar gitmeli. Troia Antik Kenti artık şehir merkezi ile birlikte düşünülmeli.
iKi:
Çanakkale marka bir şehir. Bu şehre gelip de burada yaşayamam, daraldım gidiyorum diyen neredeyse yok. Peki o zaman. Yıllardır söylerim, bu kez daha güçlü söylüyorum; biraz da galiba zamanı geldi. Derhal sokaklardaki içine her türlü pisliğin atıldığı, mikrop üreten çöp varilleri kaldırılmalı. Sokakta çöp atılacak varil olmamalı. Çöpümüzü mutlaka ayırmalıyız. Bunun için Belediye bir teşvik oluşturmalı. Örneğin, kağıt, cam, plastik gibi geri dönüşümü sağlanabilen atıkları puanla veya parayla satın almalı. Her sokaktan çöp aracı saatinde haftada bir gün geçmeli. O gün ve o saatte hane sahibi çöpünü kapının önüne çıkarmalı.
ÜÇ:
6 ay içinde mutlaka inşaatlarda otopark zorunlu hale gelmeli. Parasını yatırıp otopark yapmama lüksü kesin olarak ortadan kalkmalıdır.
DÖRT:
Depreme hazırlıklı olmak için Cevatpaşa Mahallesinde makul zaman içinde kentsel dönüşüm yapılmalı. Buradaki binalar eski, çürük ve görüntüsü son derece kötü.
BEŞ:
Fevzipaşa gibi özel alanlarda konut yenileme çalışması yapan müteahhitler desteklenmeli. Nasıl olacağını Meclis tartışır ve gerçekçi yolu bulur.
ALTI:
Çanakkale Belediyesi çok hızlı bir şekilde mutlak suretle yoksulu, dara düşen vatandaşı, misafiri ve kimsesizi için minimum 300 adet 1+1 geçici barınma konutları yapmalı. Dayayıp döşemeli. Yoksulumuza, düşkünümüze bu borcumuzdur.
Sosyal Belediyecilik bunu gerektirir. Bu konuda Viyana dünyanın en iyi örneğidir.
YEDi: Askeri Hastaneye kadar olan bölüm (mümkünse o bölge tümüyle boşaltılmalı) sivilleşmeli. Bu hemen olmasa bile hedefler arasına mutlak suretle konulmalıdır. Bu şehrin buna ihtiyacı var. Gelecek kaygısını ortadan kaldırmak için de sivilleşmeden önce mutlaka birinci derece sit ilan edilmeli. Bu altyapı hazır edilmeden burada yapılacak sivilleşme rantı beraberinde getirecektir.
Meraklısına:
Şehirle ilgili fikirlerimiz devam edecek. Gelecek yazılarımızı bu konularda biraz daha yoğunlaştırıp siyasete, adaya ilham olmaya fikir vermeye devam edeceğiz.
İlker Yurttaş yazdı.. 7 adımda kız tavlama sanatı (!)
Ara ara yazıyorum
Yayınlanma :
01.12.2018 14:34
Güncelleme
: 01.12.2018 14:34
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: